Potrzebne składniki
- 400 g kapusty kiszonej najlepiej własnej roboty
- 1 jabłko
- środkowa część pora
- 2 łyżki miodu
- 1 mała marchewka
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Przemywamy kapustę pod zimną woda odsączamy i kroimy drobno.
- Jabłko i marchewkę ścieramy na tarce do jarzyn.
- Pora kroimy drobno.
- Łączymy ze sobą wszystkie składniki i mieszamy. Doprawiamy do smaku.
- Zostawiamy na 30 min. by się przegryzło.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i miodem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Zrobiłam i jestem zaskoczona, że tak dobrze smakowała. Zamiana cukru na miód i spora ilość pietruszki podkręciła smak.
Dziękuję za fajny przepis 🙂