Potrzebne składniki
- 1 spora pierś indyka
- 1 papryka czerwona
- 1 cukinia
- 12 małych pieczarek
- zioła typu rozmaryn, tymianek (wg. uznania)
- słodka papryka
- oliwa
- patyczki do szaszłyków
Sposób wykonania
- Mięso umyłem i pokroiłem w kostkę (dość grubą), wymieszałem z oliwą i ziołami oraz słodką papryką. Całość wymieszałem i włożyłem do lodówki na noc. Możecie dodać Swój ulubiony zestaw ziół lub trochę sosu sojowego.
- Patyczki na godzinę przed przygotowaniem szaszłyków zamoczyłem w wodzie.
- Paprykę pokroiłem w kostkę mniej więcej taka jak mięso. Cukinię w plastry po 5 mm. A z pieczarek odciąłem nóżki wystające poza obręb kapeluszy.
- Kolejno nadziewałem na patyczki pieczarki mięso cukinię i paprykę. Na przemian kolejność w zasadzie dowolna.
- Szaszłyki posmarowałem delikatnie pędzelkiem oliwą i piekłem na grillu, do upieczenia się mięsa co jakiś czas obracając.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Szaszłyki z indyka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.