Potrzebne składniki
- 4 jajka
- 300 g pieczarek
- 1 pęczek szczypiorku
- 2-3 łyżki majonezu
- sól (pieprz)
- 1 płaska łyżka masła klarownego do smażenia
Sposób wykonania
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.
- Pokrojone smażymy na niewielkiej ilości masła aż zredukują objętość. Zostawiamy do wystygnięcia.
- Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę,
- Szczypiorek siekamy drobno.
- Łączymy wszystkie składniki, dodajemy sól, pieprz, majonez i wszystko mieszamy. Zostawiamy w lodówce na godzinę.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka z pieczarkami i jajkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.
Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:
Sałatka z pieczarkami i jajkami w waszym wykonaniu:
[one_fourth]
[/one_fourth]
[three_fourth_last]
[/three_fourth_last]
Pieczarki i jajka to dobrana para, bardzo lubię takie sałatki 🙂