Potrzebne składniki
- 4 jajka
- 300 g pieczarek
- 1 pęczek szczypiorku
- 2-3 łyżki majonezu
- sól (pieprz)
- 1 płaska łyżka masła klarownego do smażenia
Sposób wykonania
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.
- Pokrojone smażymy na niewielkiej ilości masła aż zredukują objętość. Zostawiamy do wystygnięcia.
- Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę,
- Szczypiorek siekamy drobno.
- Łączymy wszystkie składniki, dodajemy sól, pieprz, majonez i wszystko mieszamy. Zostawiamy w lodówce na godzinę.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka z pieczarkami i jajkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Sałatka z pieczarkami i jajkami w waszym wykonaniu:
[one_fourth]
[/one_fourth]
[three_fourth_last]
[/three_fourth_last]
Pieczarki i jajka to dobrana para, bardzo lubię takie sałatki 🙂