Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie

4 min. czytania
0
0
Brzoskwinie, woda, cukier, kwasek cytrynowy, kilka minut i mamy własne brzoskwinie w syropie. Nie musimy kupować tych z puszki, a jeśli jeszcze pochodzą z prywatnych zbiorów to zyskujemy na zimę wspomnienie lata i smaku wyhodowanych własnoręcznie owoców. Idealne jako dodatek do ciast i deserów, ale również do mięs. Uwierzcie, że są o wiele smaczniejsze, nie maja metalicznego posmaku i przynajmniej wiecie, że witaminy E w tym mało.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 45 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Brzoskwinie w syropie
Składniki:
  • 2,5 kg brzoskwiń
  • 2 litry wody
  • 750 g cukru
  • 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
Sposób wykonania:
  • Brzoskwinie myjemy, kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Układamy w wyparzonych słoikach.
  • Z wody i cukru gotujemy syrop, pod koniec dodajemy kwasek cytrynowy.
  • Syropem zalewamy brzoskwinie, zakręcamy słoiki i wekujemy 15 minut.
Uwagi dodatkowe
Tak, wkładam brzoskwinie ze skórką ale stosuje ten przepis tylko do własnych zbiorów które wiem, że nie mają świństw różnych w sobie. Z brzoskwiniami ze sklepu chyba bym tak nie ryzykował i je obrał. Swoje też przelewam wrzątkiem przed pokrojeniem.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Brzoskwinie w syropie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

 

Wasze wykonania brzoskwiń w syropie:

Anna Mal – duzami79

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 35
  •  
  • 81
  •  
  •  
  •  
    116
    Udostępnienia

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite