Potrzebne składniki
- 2,5 kg brzoskwiń
- 2 litry wody
- 750 g cukru
- 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
Sposób wykonania
- Brzoskwinie myjemy, kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Układamy w wyparzonych słoikach.
- Z wody i cukru gotujemy syrop, pod koniec dodajemy kwasek cytrynowy.
- Syropem zalewamy brzoskwinie, zakręcamy słoiki i wekujemy 15 minut.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Brzoskwinie w syropie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Wasze wykonania brzoskwiń w syropie:
Anna Mal – duzami79