Potrzebne składniki
- 400 g mięsa wołowego (polędwica, udziec albo rostbef)
- 4 żółtka jaj
- 2 cebule
- grzyby marynowane
- 2 ogórki konserwowe duże
- kilka kropel przyprawy typu maggi
- 2 łyżki oleju
- 4 łyżki wody
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Mięso najlepiej posiekać bardzo drobno (schłodzone) lub zmielić.
- Wodę mieszamy z maggi, solą i pieprzem do smaku i dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Mięso powinno wchłonąć cały płyn.
- Formujemy okrągły kopczyk robimy na górze wgłębienie i wkładamy do niego żółtko jajka.
- Cebulę, grzybki i ogórka kroimy w drobną kostkę i układamy na około mięsa.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Tatar wołowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.