Kosą po patelni Przepisy Cukinia Roladki z grillowanej cukinii

Roladki z grillowanej cukinii

5 min. czytania
0
0
281

Proste, szybkie i w sam raz na sezon grillowy, roladki z grillowanej cukinii. Trzy składniki w zasadzie i naprawdę nie trzeba nic więcej. Raz dwa i gotowe, delikatne i pyszne danie pełne aromatu. Idealny dodatek do mięs. Na roladki ze zdjęcia zrobione przez Agnieszkę Biaduń, niestety się nie załapałem, bo przygotowane były na babską imprezę, na którą faceci mieli zakaz wjazdu. Musiałem zrobić sobie sam, ale są pyszne i polecam. Kasia zrobiła chociaż fotkę oryginalnych, tak więc macie dzieło z ręki mistrzyni.

Roladki z grillowanej cukinii

Wielkość porcji kilka osób

Czas przygotowania 15 minut/y
Czas gotowania 15 minut/y
Czas całkowity 30 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 serek typu almette chrzanowy
  • garść słonecznika łuskanego
  • oliwa
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób wykonania:

  1. Cukinię dokładnie myjemy i obieraczką do warzyw tniemy na cienkie paski wzdłuż warzywa.
  2. Skrapiamy oliwą i posypujemy ziołami i grillujemy.
  3. Miękkie cukinie solimy i pieprzymy do smaku, smarujemy delikatnie serkiem i posypujemy połową uprażonego wcześniej, na suchej patelni słonecznika. Zawijamy roladki i obtaczamy w pozostałym słoneczniku.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym

Kotlety ziemniaczane z papryką, cebulą i sosem pieczarkowym to obiadek z mojego dzieciństw…