w , , , ,

Roladki z grillowanej cukinii



Proste, szybkie i w sam raz na sezon grillowy, roladki z grillowanej cukinii. Trzy składniki w zasadzie i naprawdę nie trzeba nic więcej. Raz dwa i gotowe, delikatne i pyszne danie pełne aromatu. Idealny dodatek do mięs. Na roladki ze zdjęcia zrobione przez Agnieszkę Biaduń, niestety się nie załapałem, bo przygotowane były na babską imprezę, na którą faceci mieli zakaz wjazdu. Musiałem zrobić sobie sam, ale są pyszne i polecam. Kasia zrobiła chociaż fotkę oryginalnych, tak więc macie dzieło z ręki mistrzyni.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na – Roladki z grillowanej cukinii

Potrzebne składniki

  • 1 cukinia
  • 1 serek typu almette chrzanowy
  • garść słonecznika łuskanego
  • oliwa
  • sól (pieprz, zioła prowansalskie)

Sposób wykonania

  • Cukinię dokładnie myjemy i obieraczką do warzyw tniemy na cienkie paski wzdłuż warzywa.
  • Skrapiamy oliwą i posypujemy ziołami i grillujemy.
  • Miękkie cukinie solimy i pieprzymy do smaku, smarujemy delikatnie serkiem i posypujemy połową uprażonego wcześniej, na suchej patelni słonecznika. Zawijamy roladki i obtaczamy w pozostałym słoneczniku.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki z grillowanej cukinii wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze