Potrzebne składniki
- 1 cukinia
- 1 serek typu almette chrzanowy
- garść słonecznika łuskanego
- oliwa
- sól (pieprz, zioła prowansalskie)
Sposób wykonania
- Cukinię dokładnie myjemy i obieraczką do warzyw tniemy na cienkie paski wzdłuż warzywa.
- Skrapiamy oliwą i posypujemy ziołami i grillujemy.
- Miękkie cukinie solimy i pieprzymy do smaku, smarujemy delikatnie serkiem i posypujemy połową uprażonego wcześniej, na suchej patelni słonecznika. Zawijamy roladki i obtaczamy w pozostałym słoneczniku.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Roladki z grillowanej cukinii wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.