Kosą po patelniKosą po patelniKosą po patelni
  • Gotowanie
    • Przepisy
      • Przepisy z filmem
      • Ciasta i desery
      • Dania obiadowe
      • Śniadania i przystawki
      • Chleb i bułki
      • Sałatki i surówki
      • Drinki i napoje
      • Przetwory
      • Wegetariańskie
      • Święta i okazje
      • Wasze przepisy
    • Przepisy na Thermomix
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Kosą po patelniKosą po patelni
Szukaj
  • Gotowanie
    • Przepisy
    • Przepisy na Thermomix
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Follow US
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2024 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Jajka po szkocku w panierce chlebowej z łososiem

Kosą po patelni
11 grudnia 2024
jajka szkockie losos
Mmm… to jest pyszne. Delikatna panierka z pszennego chleba z łososiem, do tego w środku rozpływające się jajko, super propozycja na śniadanie lub obiad. Można spokojnie podawać jako zimną przekąskę, nawet na stół w święta Wielkiej Nocy, lub może to być element dania obiadowego na ciepło. Podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty smakuje rewelacyjnie. Nie ukrywam, że trochę z tym roboty jest, ale efekt końcowy jest super i warto się trochę pomęczyć. Bardzo syte danie i łosoś w panierce, jest wyraźnie wyczuwalny. Warto dodać trochę ziół jak np. kolendra i sporą ilość natki pietruszki – świetnie się komponują z rybą i jajkiem. Panierka z chleba jest chrupiąca i delikatna.
Przygotowanie: 20 min. min.
Gotowanie: 20 min. min.
Łącznie: 40 min. min.
Ilość porcji 8 porcji
Jak wykonać przepis na – Jajka po szkocku w panierce chlebowej z łososiem

Potrzebne składniki

  • 10 jajek
  • 3 podsuszone bułki kajzerki (albo 150 g pieczywa tostowego)
  • 300 g łososia wędzonego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/3 łyżeczki kolendry
  • sól, pieprz ziołowy
  • olej do głębokiego smażenia
Jeśli podoba Ci się moja praca – doceń to i…
Ad imageAd image

Sposób wykonania

  • 8 jajek gotuję na miękko. Studzę zimną wodą i obieram (róbcie to delikatnie by się nie rozpadły).
  • Bułki lub chleb warto by były przynajmniej lekko podsuszone. Muszę je zmielić więc takie zwyczajniej łatwiej. Używam normalnie maszynki do mięsa lub siekam bardzo drobno, tak by powstała panierka.
  • 1/3 panierki odkładam na koniec do miski, a resztę mieszam z dwoma surowymi jajkami, porwanym na kawałki łososiem, i natką pietruszki. Dodaję kolendrę, sól i pieprz. Wszystko, za pomocą blendera lub miksera, rozcieram na gładką masę.
  • Masę dzielę na 16 części i zwilżonymi dłońmi robiąc w rękach z masy placki, układam jajko na jednym placku i przykrywam drugim. Delikatnie oblepiam masą każde jajko z wszystkich stron.
  • Oblepione masą jajka obtaczam w reszcie bułki.
  • Smażę jajka na głębokim tłuszczu przez 2-3 min, do uzyskania złotej barwy, obracając co jakiś czas. Wyjmuję z oleju za pomocą łyżki cedzakowej i odsączam z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Gotowe.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka po szkocku w panierce chlebowej z łososiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:

📞 514 183 202

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!

jajka szkockie losos
Poleć ten wpis innym
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Marzynia
Marzynia
9 lutego 2023 16:38

Nie wiem, czy się zdecyduję ale przeczytałam i obejrzałam z przyjemnością 🙂

0
Odpowiedz
Thermomix

Ostatnie wpisy

  • Porównanie blendera bezprzewodowego i przewodowego
  • Mąż mnie nie szanuje – jak rozpoznać problem i co z nim zrobić?
  • Jakie są objawy niedoboru kolagenu?
  • Firany do salonu – długie czy krótkie?
  • Po jakim czasie odrastają włosy po chemii?
smaki lodzi

Smaki Łodzi – Gdzie spróbować tradycyjnej kuchni regionalnej?

aloe vera 196234 1280

7 roślin doniczkowych, które poprawiają jakość powietrza w domu

aromatyspozywcze

Najpopularniejsze naturalne aromaty spożywcze – zastosowanie i właściwości

portrait 4599559 1280

Zdrowie i energia jesienią: Naturalne sposoby na zdrowie

generative ai

Generatywna AI w praktyce: Co musisz wiedzieć o trendzie przyszłości

steak 3544070 1280

Jak smażyć steki? Techniki smażenia i stopnie wysmażenia

Pokaż więcej
Inne nasze serwisy: Myśli Potarganej - TwojeCentrum.pl
© 2017-2025 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
wpDiscuz
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Zapomniałeś hasło?