Potrzebne składniki
Sposób wykonania
- Udziec myjemy, osuszamy ręcznikiem i dzielimy na duże kawałki. Posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny.
- W tym czasie obieramy marchewkę i trzemy na tarce na grubych oczkach.
- Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy z obu stron przygotowane mięso z indyka.
- Smarujemy z każdej strony miodem wkładamy marchewkę i posypujemy przyprawą typu jarzynka. Przykrywamy i na małym ogniu dusimy do miękkości mięsa.
- W trakcie duszenia podlewamy winem gdy odparowuje uzupełniamy wodą.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Udziec indyka z marchewką i winem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.