Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Udka kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Kosą po patelni 27 lipca 2018
Złociste i pachnące udka kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką w towarzystwie jakiegoś sosu ziemniaków lub frytek i surówki stanowią wyśmienite danie nawet na niedzielny obiad. Jeśli macie problem z tym jak wyciąć kości z udek bez uszkadzania skóry i mięsa polecam zajrzeć na youtube. Znajdziecie tam wiele filmów pokazujących jak to sprawnie i szybko zrobić. Udka prezentują się świetnie i równie dobrze smakują. Danie wykonała Agnieszka Daniluk na wspólne świętowanie imienin Daniela. Dziękuję kochana za podzielenie się tym przepisem. Swoją drogą facet ma naprawdę skarb w kuchni i nie tylko 🙂
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 55 min.
Łącznie: 1 godz. 10 min.
Ilość porcji 4 osoby
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Udka kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

Potrzebne składniki

  • 700 g udek z kurczaka
  • 1 papryka
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • papryka słodka
  • 3 łyżki masła
  • oliwa do smażenia
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania

  • Kurczaka myjemy, trymujemy kości, smarujemy delikatnie oliwą, posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, papryką i zostawiamy na 2 godziny w lodówce.
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki czyścimy i kroimy również drobno i tak samo paprykę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • Smażymy na maśle z dodatkiem oliwy cebulę, dodajemy czosnek i pieczarki a na końcu paprykę. Wszystko dusimy by lekko zmiękło i większość płynu odparowała. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz lekko studzimy.
  • W powstałe w udkach kieszonki pakujemy farsz (ile wlezie). Spinamy wykałaczkami, tylko pamiętajcie o usunięciu ich przed podaniem lub uprzedzeniu jedzących.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym udka, skrawamy masło w kilku miejscach i pieczemy 40 min. w 180 stopniach. Jeśli nie są jeszcze upieczone po tym czasie lub czekamy na gości, możemy dociągnąć je kilka minut w mniejszej temperaturze.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Udka kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Tagi kurczak, masło, oliwa, papryka, pieczarki, udka, zioła prowansalskie
Kosą po patelni 27 lipca 2018
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Wegańskie ciasto marchewkowe
Następny wpis Chutney ze śliwek (Renkloda Ulena)
1 komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Miki
Miki
18 listopada 2022 19:32

Świetnie wygląda i świetnie smakuje – super przepis! 🙂

0
Odpowiedz
pączki wiedeńskie

Pączki wiedeńskie, mocno zakręcone – czyli armagedon w kuchni

Gazpacho, czyli pyszna, tradycyjna hiszpańska zupa pomidorowa na zimno

Tarta Tatin – czyli tarta odwrócona z jabłkami, na spodzie z ciasta francuskiego

Smartwatch Garett Men Style dla aktywnego tradycjonalisty

Pyszny sernik z mango – delikatny i puszysty

Prosty obiad na upalne dni – chłodnik ogórkowy z rzodkiewką i koperkiem

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?