Szaszłyki z indyka

4 min. czytania
0
0
Miła odmiana od kiełbas i karkówki z grilla. Mocno nadziane warzywami, marynowane mięso, dużo przypraw – aż ślinka cieknie na samą myśl o nich. Proste i nie wymaga dużo pracy a efekt zabójczy.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na - Szaszłyki z indyka
Składniki:
  • pierś z indyka ok. 500 g
  • 200 g pieczarek
  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1/2 małej cukinni
  • 1 łyżka musztardy
  • 0,5 szklanki oliwy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • majeranek (sól, pieprz, papryka, bazylia)
  • 2 ząbki czosnku
Sposób wykonania:
  • Mięso kroimy w dośc grubą kostkę.
  • Przygotowujemy marynatę: oliwa, musztarda, sos sojowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy wg uznania – mieszamy i wrzucamy mięso dokładnie obtaczając.
  • Wstawiamy do lodówki na 30 min.
  • Bakłażan kroimy w plastry solimy i zostawiamy na ręczniku papierowym na 10 min. Osuszamy ręcznikiem i powtarzamy czynność drugi raz. Możemy potem posypać mieszanką przypraw do grilla.
  • Cukinię, pomidory i papryki kroimy tak by łatwo można było nadziewać na patyczki.
  • Na patyczki najlepiej wcześniej namoczone nakładamy na przemian nasze produkty.
  • Smażymy na grillu lub patelni grillowej z każdej strony do upieczenia mięsa (nie trwa to długo).
Uwagi dodatkowe
Efekt cudowny przez zastosowanie różnego rodzaju warzyw. Lekkie sycące danie.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Szaszłyki z indyka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

   Zdjęcie: Karol Kosiński sen.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
    3
    Udostępnienia

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).