Kosą po patelni Przepisy Drób Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka

2 min. czytania
0
0
Miła odmiana od kiełbas i karkówki z grilla. Mocno nadziane warzywami, marynowane mięso, dużo przypraw – aż ślinka cieknie na samą myśl o nich. Proste i nie wymaga dużo pracy a efekt zabójczy.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 30 min.
Przepis na:

Szaszłyki z indyka

Składniki:

  • pierś z indyka ok. 500 g
  • 200 g pieczarek
  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1/2 małej cukinni
  • 1 łyżka musztardy
  • 0,5 szklanki oliwy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • majeranek (sól, pieprz, papryka, bazylia)
  • 2 ząbki czosnku

Sposób wykonania:

  • Mięso kroimy w dośc grubą kostkę.
  • Przygotowujemy marynatę: oliwa, musztarda, sos sojowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy wg uznania – mieszamy i wrzucamy mięso dokładnie obtaczając.
  • Wstawiamy do lodówki na 30 min.
  • Bakłażan kroimy w plastry solimy i zostawiamy na ręczniku papierowym na 10 min. Osuszamy ręcznikiem i powtarzamy czynność drugi raz. Możemy potem posypać mieszanką przypraw do grilla.
  • Cukinię, pomidory i papryki kroimy tak by łatwo można było nadziewać na patyczki.
  • Na patyczki najlepiej wcześniej namoczone nakładamy na przemian nasze produkty.
  • Smażymy na grillu lub patelni grillowej z każdej strony do upieczenia mięsa (nie trwa to długo).

Uwagi dodatkowe

Efekt cudowny przez zastosowanie różnego rodzaju warzyw. Lekkie sycące danie.
   Zdjęcie: Karol Kosiński sen.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Udostępnienia

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

  • Zdrowa moda na smoothie

    Obecnie coraz więcej mówi się o zdrowym stylu życia. Chcemy długo zachować młodość, czuć s…
  • Sezon grillowy czas zacząć

    Robi się coraz cieplej, coraz też częściej spędzamy czas wolny na świeżym powietrzu. Towar…
  • Sajgonki domowej roboty z kurczakiem

    Sajgonki domowej roboty z kurczakiem

    Uwielbiam sajgonki, a te z kurczakiem zrobione samemu w domu, smakują naprawdę wybornie. N…

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…