w , , , ,

Szaszłyki z indyka



Miła odmiana od kiełbas i karkówki z grilla. Mocno nadziane warzywami, marynowane mięso, dużo przypraw – aż ślinka cieknie na samą myśl o nich. Proste i nie wymaga dużo pracy a efekt zabójczy.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na - Szaszłyki z indyka

Potrzebne składniki

  • pierś z indyka ok. 500 g
  • 200 g pieczarek
  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1/2 małej cukinni
  • 1 łyżka musztardy
  • 0,5 szklanki oliwy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • majeranek (sól, pieprz, papryka, bazylia)
  • 2 ząbki czosnku

Sposób wykonania

  • Mięso kroimy w dośc grubą kostkę.
  • Przygotowujemy marynatę: oliwa, musztarda, sos sojowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy wg uznania – mieszamy i wrzucamy mięso dokładnie obtaczając.
  • Wstawiamy do lodówki na 30 min.
  • Bakłażan kroimy w plastry solimy i zostawiamy na ręczniku papierowym na 10 min. Osuszamy ręcznikiem i powtarzamy czynność drugi raz. Możemy potem posypać mieszanką przypraw do grilla.
  • Cukinię, pomidory i papryki kroimy tak by łatwo można było nadziewać na patyczki.
  • Na patyczki najlepiej wcześniej namoczone nakładamy na przemian nasze produkty.
  • Smażymy na grillu lub patelni grillowej z każdej strony do upieczenia mięsa (nie trwa to długo).
Efekt cudowny przez zastosowanie różnego rodzaju warzyw. Lekkie sycące danie.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Szaszłyki z indyka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.


   Zdjęcie: Karol Kosiński sen.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze