Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Surówka z selera marynowanego

Surówka z selera marynowanego

2 min. czytania
0
0
Dostałem słoiczek korzenia selera marynowanego. Przyznam się, że miałem kłopot co z nim zrobić. Po chwili jednak powstała surówka z selera marynowanego, naprawdę po chwili. I po kolejnej chwili zniknęła z talerzy. Okazała się pyszna. Wiem, że to klasyk jednak do tej pory nigdy jakoś po seler nie sięgałem. Jakoś wydawał mi się zawsze gorzki, zostawiał dziwny posmak w ustach i w ogóle to dodatek do rosołu, który się z niego wyjmuje a nie coś do jedzenia i to jeszcze na surowo. Ten marynowany i to nie reklama jakiejś marki, okazał się o wiele łagodniejszy i przyswajalny. Smaki się na starość zmieniają podobno i u mnie podobnie, odkrywam cały czas coś nowego dla mnie, a pewnie dla wielu z Was to smaki towarzyszące przez całe życie. Lubicie seler to zróbcie koniecznie.
Przygotowanie: 10 min.
Przepis na:

Surówka z selera marynowanego

Składniki:

  • 1 słoiczek selera marynowanego
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 garść rodzynek
  • 1 jabłko
  • sól (cukier i pieprz)

Sposób wykonania:

  • Słoiczek otwieramy i wyjmujemy odsączony z zalewy seler do miseczki – mega skomplikowane.
  • Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do selera i mieszamy. Nie trzeba dodawać soku z cytryny bo sam seler jest kwaskowy.
  • Rodzynki zaparzamy wrzątkiem i jak zmiękną dodajemy do reszty.
  • Wlewamy jogurt, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowe.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 53
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
    55
    Udostępnienia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Stop złodziejom! - Przepisy nie sa objęte prawami autorskimi, jednak już ich opis i opis sposobu wykonania - tak. Kopijąc zdjęcie lub tekst z tej strony i zamieszczająć go u siebie na stronie, profilu lub grupie na Facebook, lub jakimkolwiek innym publicznym miejscu, bez mojej zgody - zwyczajnie kradniesz. Wkładam w publikację przpisów i postów dużo pracy i jeśli chcesz sie podzielić tą treścią z innymi - to udostępnij tę stronę. Nie bądź złodziejem i nie kopiuj.

  • Koktajl śliwkowo-bananowy na maślance

    Córka Kasi zrobiła nam pyszny koktajl śliwkowo-bananowy na maślance. Nie za słodki, nie za…
  • Kluski leniwe z truskawkami

    Nie, to nie są knedle, nie pomyliłem się, tak to kluski leniwe z truskawkami. Wyglądają po…
  • Chłodnik z buraczkami

    Nastały ciepłe dni więc jak znalazł na obiad coś zimnego, zdrowego i pysznego. Chłodnik z …

Zobacz też

Makaron ryżowy z owocami morza – obiad mocno zmieszany

Czemu makaron ryżowy z owocami morza jest zmieszany? Zwyczajnie to prosty błyskawiczny obi…