Surówka z selera marynowanego

4 min. czytania
0
0
Dostałem słoiczek korzenia selera marynowanego. Przyznam się, że miałem kłopot co z nim zrobić. Po chwili jednak powstała surówka z selera marynowanego, naprawdę po chwili. I po kolejnej chwili zniknęła z talerzy. Okazała się pyszna. Wiem, że to klasyk jednak do tej pory nigdy jakoś po seler nie sięgałem. Jakoś wydawał mi się zawsze gorzki, zostawiał dziwny posmak w ustach i w ogóle to dodatek do rosołu, który się z niego wyjmuje a nie coś do jedzenia i to jeszcze na surowo. Ten marynowany i to nie reklama jakiejś marki, okazał się o wiele łagodniejszy i przyswajalny. Smaki się na starość zmieniają podobno i u mnie podobnie, odkrywam cały czas coś nowego dla mnie, a pewnie dla wielu z Was to smaki towarzyszące przez całe życie. Lubicie seler to zróbcie koniecznie.
Przygotowanie: 10 min.
Jak wykonać przepis na – Surówka z selera marynowanego
Składniki:
  • 1 słoiczek selera marynowanego
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 garść rodzynek
  • 1 jabłko
  • sól (cukier i pieprz)
Sposób wykonania:
  • Słoiczek otwieramy i wyjmujemy odsączony z zalewy seler do miseczki – mega skomplikowane.
  • Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do selera i mieszamy. Nie trzeba dodawać soku z cytryny bo sam seler jest kwaskowy.
  • Rodzynki zaparzamy wrzątkiem i jak zmiękną dodajemy do reszty.
  • Wlewamy jogurt, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z selera marynowanego wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 53
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
    55
    Udostępnienia
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).