Potrzebne składniki
- 1 słoiczek selera marynowanego
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 garść rodzynek
- 1 jabłko
- sól (cukier i pieprz)
Sposób wykonania
- Słoiczek otwieramy i wyjmujemy odsączony z zalewy seler do miseczki – mega skomplikowane.
- Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do selera i mieszamy. Nie trzeba dodawać soku z cytryny bo sam seler jest kwaskowy.
- Rodzynki zaparzamy wrzątkiem i jak zmiękną dodajemy do reszty.
- Wlewamy jogurt, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z selera marynowanego wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!