Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

2 min. czytania
0
0
Prosta i szybka surówka z czerwonej kapusty. Zupełnie inna niż do tej pory jadłem, świeża, soczysta i niezwykle smaczna. Mieszkając na śląsku próbowałem się przyzwyczaić do takiej na ciepło z cebulą i boczkiem i powiem szczerze, próbowałem to dobre określenie. Nie smakowało mi to i koniec. Z rezerwą zatem podszedłem do pomysłu robienia na obiad takiej właśnie surówki, jednak pomagając Kasi trzeć składniki, (która jest pomysłodawczynią przepisu) zorientowałem się, że jest to coś innego i może być smaczne. Nie pomyliłem się i włączam na nowo surówkę z czerwonej kapusty do jadłospisu. Dzięki za pomoc w odkrywaniu nowych smaków.
Surówka z czerwonej kapusty
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 30 min.
Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

  • ćwiartka dużej główki czerwonej kapusty
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier (sól, pieprz do smaku)

Sposób wykonania:

  • Kapustę myjemy i szatkujemy drobno lub ścieramy na tarce do szatkowania.
  • Wkładamy ją do garnka zalewamy wodą i podgotowujemy aż lekko zmięknie. Odcedzamy i studzimy.
  • W tym czasie trzemy na tarce jabłko, cebulę i ogórka kiszonego. Wszystko mieszamy, dodając sok z cytryny.
  • Dorzucamy do reszty kapustę, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

  • Surówka z selera marynowanego

    Dostałem słoiczek korzenia selera marynowanego. Przyznam się, że miałem kłopot co z nim zr…
  • Pasta z tofu na kanapki

    No tak to na święta przepis nie jest, chociaż w wigilię na śniadanie jak znalazł taka past…
  • Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

    Tak, wiem przepis banalny, jednak korzystając z urlopu nałowiliśmy z Judytą (myslipotargan…

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…