Potrzebne składniki
- ćwiartka dużej główki czerwonej kapusty
- 1 ogórek kiszony
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- 1 łyżka soku z cytryny
- cukier (sól, pieprz do smaku)
Sposób wykonania
- Kapustę myjemy i szatkujemy drobno lub ścieramy na tarce do szatkowania.
- Wkładamy ją do garnka zalewamy wodą i podgotowujemy aż lekko zmięknie. Odcedzamy i studzimy.
- W tym czasie trzemy na tarce jabłko, cebulę i ogórka kiszonego. Wszystko mieszamy, dodając sok z cytryny.
- Dorzucamy do reszty kapustę, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z czerwonej kapusty wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.