w ,

Surówka z awokado

Surówka z awokado

Idealna surówka z awokado i selerem naciowym jako dodatek do drugiego dania. Może nie wygląda po polaniu sosem sojowym jakoś rewelacyjnie ale naprawdę jest z nim smaczna i o to chodzi. Do tego zdrowa – polecam.
Przygotowanie: 20 min.
Łącznie: 20 min.
Ilość porcji 4 osoby
Jak wykonać przepis na – Surówka z awokado

Potrzebne składniki

  • 1 awokado
  • 4 pędy selera naciowego
  • 1 jabłko
  • 4 rzodkiewki
  • sos sojowy (olej lniany (jak ktoś nie lubi może być sól))
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżeczki soku z cytryny

Sposób wykonania

  • Dojrzałe miękkie awokado myjemy przekrawamy wzdłuż na pół przekręcamy rozdzielając połówki i wyjmujemy pestkę. Obieramy ze skórki (najłatwiej łyżką i kroimy w kostkę.
  • Jabłko tak samo obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
  • Przekładamy awokado i jabłka do szklanej miski i natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały i mieszamy.
  • Seler i rzodkiewki kroimy na drobniejszą kostkę dodajemy do pozostałych składników.
  • Przyprawiamy pieprzem, olejem i sosem sojowym lub solą.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z awokado wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze