Potrzebne składniki
- 1 awokado
- 4 pędy selera naciowego
- 1 jabłko
- 4 rzodkiewki
- sos sojowy (olej lniany (jak ktoś nie lubi może być sól))
- pieprz do smaku
- 3 łyżeczki soku z cytryny
Sposób wykonania
- Dojrzałe miękkie awokado myjemy przekrawamy wzdłuż na pół przekręcamy rozdzielając połówki i wyjmujemy pestkę. Obieramy ze skórki (najłatwiej łyżką i kroimy w kostkę.
- Jabłko tak samo obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
- Przekładamy awokado i jabłka do szklanej miski i natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały i mieszamy.
- Seler i rzodkiewki kroimy na drobniejszą kostkę dodajemy do pozostałych składników.
- Przyprawiamy pieprzem, olejem i sosem sojowym lub solą.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z awokado wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!