Kosą po patelni Przepisy Surówka z awokado

Surówka z awokado

1

Idealna surówka z awokado i selerem naciowym jako dodatek do drugiego dania. Może nie wygląda po polaniu sosem sojowym jakoś rewelacyjnie ale naprawdę jest z nim smaczna i o to chodzi. Do tego zdrowa - polecam.

Surówka z awokado

Surówka z awokado

Czas przygotowania 20 minut/y

Czas całkowity 20 minut/y

Wielkość porcji 2-3 osoby

Składniki

  • 1 awokado
  • 4 pędy selera naciowego
  • 1 jabłko
  • 4 rzodkiewki
  • sos sojowy,olej lniany (jak ktoś nie lubi może być sól)
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania

  1. Dojrzałe miękkie awokado myjemy przekrawamy wzdłuż na pół przekręcamy rozdzielając połówki i wyjmujemy pestkę. Obieramy ze skórki (najłatwiej łyżką i kroimy w kostkę.
  2. Jabłko tak samo obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
  3. Przekładamy awokado i jabłka do szklanej miski i natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały i mieszamy.
  4. Seler i rzodkiewki kroimy na drobniejszą kostkę dodajemy do pozostałych składników.
  5. Przyprawiamy pieprzem, olejem i sosem sojowym lub solą.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/surowka-z-awokado/
Pokaż więcej podobnych wpisów
  • Kluski na parze (Pampuchy)

    Kluski, na parze, buchty, pampuchy, parowańce i pewnie jeszcze kilka innych nazw, zależy o…
  • Sałatka z brokułów z jajkiem

    Bardzo prosta sałatka z brokułów z jajkiem, pomidorem i rzodkiewką. Ja nazywam takie sałat…
  • Mini małpi chlebek nadziewany toffi

    Monkey bread w wersji babeczek, czyli mini małpi chlebek nadziewany tofii. Doskonała przek…
Więcej przepisów w kategorii Przepisy

Zobacz też

Kluski na parze (Pampuchy)

Kluski, na parze, buchty, pampuchy, parowańce i pewnie jeszcze kilka innych nazw, zależy o…