Potrzebne składniki
- 2 średnie ugotowane buraki
- 1 duże jabłko
- 1 średnia marchew
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 łyżeczka miodu
- sól
Sposób wykonania
- Marchew i jabłko obieramy i razem z burakami trzemy na tarce o grubych oczka.
- Dodajemy olej, miód, sok cytrynowy.
- Mieszamy dokładnie doprawiając solą do smaku.
- Odstawiamy na godzinę by się przegryzło.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z buraczków, marchwi i jabłka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!