Sos czosnkowy

Kosą po patelni
Sos czosnkowy
Absolutna podstawa i super dodatek do wszelkich mięs, jajek na twardo, wędlin czyli sos czosnkowy. Sezon grillowy jeszcze trwa więc po co kupować gotowe sosy jak przygotowanie tego zajmie nam 10 minut i będzie o wiele lepszy i bez konserwantów. Sztuka gotowania to nie tylko wykwintne i wymyślne dania ale również umiejętność robienia prostych podstawowych rzeczy, które umilą nam wspólne biesiadowanie.
Przygotowanie: 10 min.
Łącznie: 10 min.
Jak wykonać przepis na - Sos czosnkowy

Potrzebne składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki ziół śródziemnomorskich

Sposób wykonania

  • Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy sól i rozcieramy z czosnkiem
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
  • Odstawiamy na około godzinę do lodówki by smaki się połączyły.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sos czosnkowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:

A dlaczego powinniśmy jeść czosnek możesz poczytać tutaj – Czosnek – naturalny antybiotyk

Poleć ten wpis innym
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze