Sos czosnkowy

3 min. czytania
0
0
Absolutna podstawa i super dodatek do wszelkich mięs, jajek na twardo, wędlin czyli sos czosnkowy. Sezon grillowy jeszcze trwa więc po co kupować gotowe sosy jak przygotowanie tego zajmie nam 10 minut i będzie o wiele lepszy i bez konserwantów. Sztuka gotowania to nie tylko wykwintne i wymyślne dania ale również umiejętność robienia prostych podstawowych rzeczy, które umilą nam wspólne biesiadowanie.
Przygotowanie: 10 min.
Łącznie: 10 min.
Jak wykonać przepis na - Sos czosnkowy
Składniki:
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki ziół śródziemnomorskich
Sposób wykonania:
  • Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy sól i rozcieramy z czosnkiem
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
  • Odstawiamy na około godzinę do lodówki by smaki się połączyły.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sos czosnkowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

A dlaczego powinniśmy jeść czosnek możesz poczytać tutaj – Czosnek – naturalny antybiotyk

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Udostępnij
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).

  • Schab pieczony w mleku

    Świetny i bardzo szybki sposób na przygotowanie własnej produkcji wędliny w domu. Schab pi…
  • Bruschetta – włoska przekąska

    Jak to zwykle bywa z kuchnią włoską, bruschetta to nic skomplikowanego. Proste składniki, …
  • Kurczak w sosie paprykowym

    Błyskawiczny i prosty obiad z charakterem - proszę bardzo kurczak w sosie paprykowym to id…