Sos czosnkowy

0

Absolutna podstawa i super dodatek do wszelkich mięs, jajek na twardo, wędlin czyli sos czosnkowy. Sezon grillowy jeszcze trwa więc po co kupować gotowe sosy jak przygotowanie tego zajmie nam 10 minut i będzie o wiele lepszy i bez konserwantów. Sztuka gotowania to nie tylko wykwintne i wymyślne dania ale również umiejętność robienia prostych podstawowych rzeczy, które umilą nam wspólne biesiadowanie.

Sos czosnkowy

Sos czosnkowy

Czas przygotowania 10 minut/y

Czas całkowity 10 minut/y

Wielkość porcji 5-6 osób

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki ziół śródziemnomorskich

Sposób przygotowania

  1. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy sól i rozcieramy z czosnkiem
  2. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
  3. Odstawiamy na około godzinę do lodówki by smaki się połączyły.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/sos-czosnkowy/

A dlaczego powinniśmy jeść czosnek możesz poczytać tutaj – Czosnek – naturalny antybiotyk

  • Grillowany bakłażan z pomidorami i serem

    Grillowany bakłażan z pomidorami i serem, tu do wyboru parmezan, mozzarella, a nawet jak w…
  • Lasagne bolognese

    Makaron z mięsem, sosem bolognese i sosem beszamelowym, a wszystko w towarzystwie parmezan…
  • Pierogi z mięsem i grzybami

    Pierogi, pierogi, pierogi to ja zawsze i z czym się da, tra la la. I tym skocznym akcentem…
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Grill

Zobacz też

Grillowany bakłażan z pomidorami i serem

Grillowany bakłażan z pomidorami i serem, tu do wyboru parmezan, mozzarella, a nawet jak w…