w , , , ,

Serniczki na zimno w pucharkach z pianką truskawkową



Sezon truskawkowy się zaczął, tak więc mam dla was przepis na pyszne i delikatne serniczki na zimno z truskawkową pianką. Udekorowane dodatkowo świeżymi truskawkami i czekoladą przypadną pewnie do gustu Wam jak i dzieciakom. Można dodatkowo zrobić warstwę z pokruszonych ciastek, ja jednak staram się zgubić kilka kilo więc ciastka pomijam.
Bardzo szybki deser jednak potrzeba czasu by stężał tak więc przygotować go trzeba jakieś min. 3-4 godziny przed podaniem.
Użyłem urządzenie Thermomix, ale na filmie wyjaśniam jak również można zrobić ten przepis bez niego. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o Thermomix zapraszam na stronę Kasi – https://myslipotarganej.pl lub do kontaktu telefonicznego pod numerem 794-946-255.

Film z przepisem

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Czas oczekiwania: 3 godz.
Łącznie: 3 godz. 20 min.
Ilość porcji 6 porcji
Jak wykonać przepis na – Serniczki na zimno w pucharkach z pianką truskawkową

Potrzebne składniki

  • 400 g truskawek
  • 400 g serka homogenizowanego, waniliowego
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 galaretka truskawkowa
  • trochę truskawek i czekolada do dekoracji

Sposób wykonania

  • Miksujemy obrane i umyte truskawki blenderem lub za pomocą Thermimix'a nastawa 10 sek. obroty 8
  • W wersji bez Thermomix – wrzucamy truskawki do garnka ze szklanka wody zagotowujemy i dodajemy galaretkę, Blendujemy jeszcze raz gorące i odstawiamy do wystygnięcia.
  • Przy użyciu Thermomix – do masy truskawkowej dodajemy szklankę wody i galaretkę i ustawiamy: 2 min . / grzanie 100 stopni / obroty 3
  • Piankę wstawiamy do lodówki tak by lekko stężała.
  • Serek mieszamy z jogurtem i nakładamy na dno pucharów. Dodajemy na wierzch przestudzona piankę i wstawiamy pucharki na 2-3 godziny do lodówki.
  • Dekorujemy truskawkami i czekoladą,,, no i wcinamy 🙂
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Serniczki na zimno w pucharkach z pianką truskawkową wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze