Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Sałatka z papryki, cebuli i pomidorów

Sałatka z papryki, cebuli i pomidorów

2 min. czytania
0
0
Szalenie prosta sałatka z papryki, cebuli i pomidorów. Papryka tu wiedzie pierwsze skrzypce i najlepiej jeśli sałatkę zrobimy dzień wcześniej i wstawimy do lodówki. Papryka wtedy skruszeje i zrobi się delikatniejsza. Idealna do mięs, szczególnie na letniego grilla, ale równie doskonale sprawdza się jako dodatek do obiadu. Trzy warzywka (chociaż pomidor to chyba owoc), trochę oliwy, sól, pieprz i gotowe. Nie jest przekombinowana, jednak takie rozwiązania się czasem też sprawdzają. Pomysł na sałatkę od Judyty Myslipotarganej.pl, u której gościłem na grillu w szalonym, kochanym towarzystwie przyjaciół. Dziękuję za wspólną zabawę, ognisko i tańce do rana, no i pyszne jedzonko.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas całkowity: 15 min.

Składniki:

  • 3 duże kolorowe papryki
  • 1 duża cebula czerwona lub biała
  • 2 pomidory
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sól (pieprz do smaku)

Sposób wykonania:

  • Cebulę przelewamy wrzątkiem i kroimy w piórka.
  • Paprykę kroimy w krótkie paski.
  • Pomidory najlepiej obrane ze skóry, jednak niekoniecznie, kroimy w półplasterki.
  • Wszystkie składniki polewamy oliwą, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 22
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    24
    Udostępnienia

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

REKLAMA
  • Przydatne akcesoria do grillowania

    Sezon grillowy rozpocznie się już wkrótce, zatem warto już teraz zaopatrzyć się nie tylko …
  • Jajka faszerowane grzybami i oscypkiem

    Jajka faszerowane grzybami lub pieczarkami zazwyczaj wydaja mi się mdłe i nawet dodanie mu…
  • Risotto z brokułami

    Dziś coś zdrowszego i mniej tuczącego, dla odmiany. Brokuły jak wiecie, nie są moim ulubio…
  • Surówka z selera marynowanego

    Dostałem słoiczek korzenia selera marynowanego. Przyznam się, że miałem kłopot co z nim zr…
  • Pasta z tofu na kanapki

    No tak to na święta przepis nie jest, chociaż w wigilię na śniadanie jak znalazł taka past…
  • Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

    Tak, wiem przepis banalny, jednak korzystając z urlopu nałowiliśmy z Judytą (myslipotargan…

Zobacz też

Wege kulki z ciecierzycy

W zasadzie te wege kulki z ciecierzycy to falafele. Można je podawać same jako przystawkę,…