Kosą po patelni Przepisy Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą

Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą

1 min. czytania
0
0
Świetna sałatka jako dodatek do mięs na grill. Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą jest wyrazista w smaku przez dodanie sosu czosnkowego koniecznie własnej produkcji. Posypujemy kukurydzą przed samym podaniem by nie zawilgotniała i pozostała chrupka. Pomidorki i ser typu feta doskonale sie komponują i podnoszą smak. Pomysł na sałatkę od Judyty - Myśli Potarganej, dziękuję jest pyszna i przekazuję dalej.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas całkowity: 30 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1 duży brokuł
  • kilka pomidorków koktajlowych lub malinowych
  • sos czosnkowy
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 0,5 opakowania kukurydzy prażonej

Sposób wykonania:

  • Brokuł kroimy na różyczki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
  • Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do brokułów.
  • Zalewamy całość sosem czosnkowym i mieszamy.
  • Kroimy ser w kostkę wrzucamy do warzyw lekko mieszając i posypujemy po wierzchu kukurydzą prażoną.

 

Podesłane przez Magdę beautyprojectpl – dziękuję za zaufanie i fotkę 🙂

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pilaw turecki z kurczakiem

Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…