w , , ,

Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą

Świetna sałatka jako dodatek do mięs na grill. Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą jest wyrazista w smaku przez dodanie sosu czosnkowego koniecznie własnej produkcji. Posypujemy kukurydzą przed samym podaniem by nie zawilgotniała i pozostała chrupka. Pomidorki i ser typu feta doskonale sie komponują i podnoszą smak. Pomysł na sałatkę od Kasi prowadzącej blog Myśli Potarganej, dziękuję jest pyszna i przekazuję dalej.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 30 min.
Drukuj przepis
Jak wykonać przepis na – Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą
Składniki:
  • 1 duży brokuł
  • kilka pomidorków koktajlowych lub malinowych
  • sos czosnkowy
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 0,5 opakowania kukurydzy prażonej
Sposób wykonania:
  • Brokuł kroimy na różyczki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
  • Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do brokułów.
  • Zalewamy całość sosem czosnkowym i mieszamy.
  • Kroimy ser w kostkę wrzucamy do warzyw lekko mieszając i posypujemy po wierzchu kukurydzą prażoną.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

W Waszym wykonaniu:

Podesłane przez Magdę beautyprojectpl – dziękuję za zaufanie i fotkę 🙂

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze