Kosą po patelni Przepisy Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą

Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą

4 minuty czytania

Świetna sałatka jako dodatek do mięs na grill. Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą jest wyrazista w smaku przez dodanie sosu czosnkowego koniecznie własnej produkcji. Posypujemy kukurydzą przed samym podaniem by nie zawilgotniała i pozostała chrupka. Pomidorki i ser typu feta doskonale sie komponują i podnoszą smak. Pomysł na sałatkę od Judyty - Myśli Potarganej, dziękuję jest pyszna i przekazuję dalej.

Sałatka z brokułami i prażoną kukurydzą

Wielkość porcji kilka osób

Czas przygotowania 15 minut/y
Czas gotowania 15 minut/y
Czas całkowity 30 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 1 duży brokuł
  • kilka pomidorków koktajlowych lub malinowych
  • sos czosnkowy
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 0,5 opakowania kukurydzy prażonej

Sposób wykonania:

  1. Brokuł kroimy na różyczki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
  2. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do brokułów.
  3. Zalewamy całość sosem czosnkowym i mieszamy.
  4. Kroimy ser w kostkę wrzucamy do warzyw lekko mieszając i posypujemy po wierzchu kukurydzą prażoną.

 

Podesłane przez Magdę beautyprojectpl – dziękuję za zaufanie i fotkę 🙂