Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Przepisy

Sałatka warstwowa z tuńczykiem na krakersach

Kosą po patelni 22 marca 2023
Jajka na Wielkanoc mogą być podane w różnej postaci. Proponuję prostą, ale niezwykle smaczną i efektowną formę jaką jest sałatka warstwowa z tuńczykiem na krakersach. Jajka, żółty ser, majonez i sos tatarski, a wszystko przyozdobione posiekanym szczypiorkiem, tworzy z tuńczykiem i krakersami niesamowicie wiosenną kompozycję.
Świetnie nadaje się ta sałatka jako dodatek na przyjęcie nie tylko w święta. Przepis i zdjęcie od mojej cioci, Bożenki – serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Najlepiej zrobić ją wieczorem i zostawić na noc w lodówce przykrytą folią spożywczą i jest idealna na śniadanie.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 25 min.
Ilość porcji 8 i więcej osób
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Sałatka warstwowa z tuńczykiem na krakersach

Potrzebne składniki

  • 16 krakersów
  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 100 g tartego żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 słoiczka sosu tatarskiego
  • szczypiorek do dekoracji
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania

  • Jajka ugotowałem na twardo (8 min we wrzątku), wystudziłem pod bieżącą wodą i obrałem. Żółtka oddzieliłem od białek. Do jednej miseczki przetarłem na drobnej tarce białka, a do drugiej żółtka.
  • Na prostokątnej tacy ułożyłem warstwę z połowy krakersów w dwóch rzędach. Posmarowałem je majonezem i wyłożyłem tuńczyka, ewentualnie dowolną inną rybę (łosoś, makrela), posypałem tartym żółtym serem.
  • Ułożyłem kolejną warstwę krakersów, posmarowałem je sosem tatarskim i posypałem białkami jajek.
  • Na białka ułożyłem warstwę żółtek. Całość posypałem drobno posiekanym szczypiorkiem.
  • Wstawiłem na 2 godziny do lodówki i gotowe do podania. Smacznego.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem na krakersach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Tagi jajka, krakersy, majonez, sałatka, ser, szczypiorek, tuńczyk
Kosą po patelni 22 marca 2023
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Elektryczny czy gazowy? Przekonaj się, który czajnik warto wybrać!
Następny wpis Biała kiełbasa pieczona w winie Biała kiełbasa pieczona w winie
3 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
22 kwietnia 2020 06:11

Ślinka cieknie na ten widok. Świetny pomysł na gościnny stół!

0
Odpowiedz
Słodko Słodka
Słodko Słodka
9 kwietnia 2020 21:45

Świetna ta sałatka,wielokrotnie już ją widziałam,ale jeszcze nie robiłam.

-1
Odpowiedz
Marta Kowalska
Marta Kowalska
12 kwietnia 2019 16:53

Totalnie bym na to nie wpadła, super pomysł! Polecam wrzucić przepis na konkurs tuńczyka princes, może uda się coś wygrać 🙂

0
Odpowiedz
Barszcz biały na świeżych grzybach

Barszcz biały na świeżych grzybach

Pierogi z kurkami

Pyszna, domowa kawa, czyli kącik kawosza we własnym domu

Sernik z pianką

Hamburgery hawajskie z serem i grillowanym ananasem – proste, letnie danie z grilla

Pad thai z kurczakiem – prosty przepis z Tajlandii

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?