w ,

Sałatka z fetą i oliwkami

Sałatka z fetą i oliwkami

Sałatka z fetą i oliwkami w stylu śródziemnomorskim. Idealna jako dodatek do mięs, szczególnie grillowanych. Można też z powodzeniem wcinać samą, jak ktoś jest np. na diecie. Lekka i świeża w sam raz na upalne dni.
Przygotowanie: 20 min.
Łącznie: 20 min.
Jak wykonać przepis na - Sałatka z fetą i oliwkami

Potrzebne składniki

  • 2 pomidory
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 opakowania sera typu Feta
  • 15 czarnych oliwek

Sos:

  • 2 ząbki czosnku
  • czubata łyżeczka musztardy
  • sól (pieprz,)
  • 5 łyżek oliwy

Sposób wykonania

  • Pomidory, cebulę, paprykę i ser kroimy w kostkę.
  • Ogórka w pół plasterki, oliwki na pół.
  • Pomidory, ogórki, paprykę i cebulę przekładamy do miski i mieszamy.
  • Robimy sos: czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z odrobiną soli. Dodajemy pieprz i musztardę.
  • Ubijamy trzepaczką i wlewamy olej. Ubijamy do uzyskania gładkiego sosu.
  • Sosem polewamy sałatkę dodajemy ser typu Feta i oliwki delikatnie mieszamy.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka z fetą i oliwkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Okiem Blondynki by McBlondi

Moja ulubiona! 🙂