w , ,

Racuszki z akacji

Racuszki z akacji

Dobra... też wyglądało mi to dziwnie i jakoś jak mi wystaje drzewo z placka to czuję się niepewnie. Ale to naprawdę smaczne i jak ktoś ma dostęp do kwiatów akacji to polecam. Przepis otrzymałem od Alicji Płucieńczak - serdecznie dziękuję.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Racuszki z akacji

Potrzebne składniki

  • 30 szt. kiści kwiatowych akacji
  • 2 jajka
  • 0,5 l. mleka
  • 5 dkg drożdży
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • sól

Sposób wykonania

  • Kiście akacji umyć dokładnie, ogonki zostawiamy.
  • Jajka, mleko drożdże i cukier miksujemy i odstawiamy na pół godziny.
  • Dodajemy mąkę i solimy - miksujemy. Jak wyjdzie za gęste dodajemy mleka.
  • Kiście maczamy w cieście i smażymy z obu stron do zrumienienia na średnim ogniu.
  • Podajemy posypane cukrem pudrem lub bez.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Racuszki z akacji wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Krystyna Krejner

Bardzo dobre racuszki,robię je też z kiściami czarnego bzu..