Kosą po patelni Przepisy Ciasta i desery Pudding bananowy z chia

Pudding bananowy z chia

4 min. czytania
0
0
Kolejna rzecz, której w ustach nie miałem jeszcze i trzeba było spróbować. Straszyli, że glutowate to jakieś i w ogóle bez smaku ale ja jestem zachwycony. Chyba nie zjem już normalnego budyniu i za każdym razem jak mnie najdzie ochota na coś takiego to sięgnę po te nasiona. Ciekawe czy jak w mleku rozpuszczę czekoladę to będzie czekoladowy? Dobra wiem, że tak nie musicie pisać. Przekonałem się do chia i reszcie domowników na szczęście też smakuje.
Przygotowanie: 1 godz.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na – Pudding bananowy z chia
Składniki:
  • 1 banan
  • 400 ml mleka
  • garść rodzynek (orzechów i innych smacznych rzeczy wg uznania)
  • 4 łyżki nasion chia
  • 2 łyżeczki miodu
Sposób wykonania:
  • Mleko podgrzewamy ale nie doprowadzamy do zagotowania.
  • Do dwóch wysokich szklanek lub pucharków ok 300 ml. wsypujemy po 2 łyżki nasion chia i rodzynki ilość na oko jak kto lubi. Dokładamy też po łyżeczce miodu.
  • Rozgniatamy widelcem banan i również wkładamy po równej porcji.
  • Zalewamy to mlekiem i zostawiamy na godzinę mieszając regularnie zawartość co 10 minut tak by nasiona równo rozłożyły się po całej powierzchni..
  • Wstawiamy na 3-4 godziny do lodówki.
  • Dekorujemy na górze wg uznania owocami, mieszanką orzechów czy czymkolwiek co lubimy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pudding bananowy z chia wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite