Potrzebne składniki
- 3 cytryny najlepiej bio
- 100 g cukru lub 3-4 łyżki miodu
- 10 kostek lodu
- 1 l wody mineralnej
Sposób wykonania
- Cytryny dokładnie myjemy jeśli nie mamy jakiejś odmiany bio to radzę też sparzyć skórkę wrzątkiem i wyszorować porządnie szczoteczką.
- Kroimy je na kawałki i wrzucamy do miksera,
- Wsypujemy cukier lub miód. Możemy dodać też kilka listków mięty i pół litra wody.
- Dokładnie wszystko razem miksujemy.
- Przecedzamy przez sito do dzbanka dolewamy resztę wody i wrzucamy lód. Mieszamy i gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Lemoniada cytrynowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!