Lemoniada cytrynowa

Kosą po patelni
Lemoniada cytrynowa
Nie ma nic lepszego na taki upał jak lemoniada a ta jest bosko orzeźwiająca i smaczna. Nic nie wyciskamy nie obieramy jedynie wrzucamy i miksujemy i gotowe. Strasznie proste a daje dużo radości.
Przygotowanie: 15 min.
Łącznie: 15 min.
Jak wykonać przepis na – Lemoniada cytrynowa

Potrzebne składniki

  • 3 cytryny najlepiej bio
  • 100 g cukru lub 3-4 łyżki miodu
  • 10 kostek lodu
  • 1 l wody mineralnej

Sposób wykonania

  • Cytryny dokładnie myjemy jeśli nie mamy jakiejś odmiany bio to radzę też sparzyć skórkę wrzątkiem i wyszorować porządnie szczoteczką.
  • Kroimy je na kawałki i wrzucamy do miksera,
  • Wsypujemy cukier lub miód. Możemy dodać też kilka listków mięty i pół litra wody.
  • Dokładnie wszystko razem miksujemy.
  • Przecedzamy przez sito do dzbanka dolewamy resztę wody i wrzucamy lód. Mieszamy i gotowe.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Lemoniada cytrynowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:

Poleć ten wpis innym
1 komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze