w , ,

Lemoniada cytrynowa

Lemoniada cytrynowa
Lemoniada cytrynowa
Nie ma nic lepszego na taki upał jak lemoniada a ta jest bosko orzeźwiająca i smaczna. Nic nie wyciskamy nie obieramy jedynie wrzucamy i miksujemy i gotowe. Strasznie proste a daje dużo radości.
Przygotowanie: 15 min.
Łącznie: 15 min.
Drukuj przepis
Jak wykonać przepis na – Lemoniada cytrynowa
Składniki:
  • 3 cytryny najlepiej bio
  • 100 g cukru lub 3-4 łyżki miodu
  • 10 kostek lodu
  • 1 l wody mineralnej
Sposób wykonania:
  • Cytryny dokładnie myjemy jeśli nie mamy jakiejś odmiany bio to radzę też sparzyć skórkę wrzątkiem i wyszorować porządnie szczoteczką.
  • Kroimy je na kawałki i wrzucamy do miksera,
  • Wsypujemy cukier lub miód. Możemy dodać też kilka listków mięty i pół litra wody.
  • Dokładnie wszystko razem miksujemy.
  • Przecedzamy przez sito do dzbanka dolewamy resztę wody i wrzucamy lód. Mieszamy i gotowe.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Lemoniada cytrynowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze