Lemoniada cytrynowa

1 min. czytania
1
0
Nie ma nic lepszego na taki upał jak lemoniada a ta jest bosko orzeźwiająca i smaczna. Nic nie wyciskamy nie obieramy jedynie wrzucamy i miksujemy i gotowe. Strasznie proste a daje dużo radości.
Przygotowanie: 15 min.
Łącznie: 15 min.
Przepis na:

Lemoniada cytrynowa

Składniki:

  • 3 cytryny najlepiej bio
  • 100 g cukru lub 3-4 łyżki miodu
  • 10 kostek lodu
  • 1 l wody mineralnej

Sposób wykonania:

  • Cytryny dokładnie myjemy jeśli nie mamy jakiejś odmiany bio to radzę też sparzyć skórkę wrzątkiem i wyszorować porządnie szczoteczką.
  • Kroimy je na kawałki i wrzucamy do miksera,
  • Wsypujemy cukier lub miód. Możemy dodać też kilka listków mięty i pół litra wody.
  • Dokładnie wszystko razem miksujemy.
  • Przecedzamy przez sito do dzbanka dolewamy resztę wody i wrzucamy lód. Mieszamy i gotowe.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otrzymywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Zobacz też

Makron gryczany z warzywami

To danie na szybko i uniwersalne. W zasadzie jak nie mam pomysłu na obiad, to robię jakiś …