Kosą po patelni Przepisy Mięso Kotlety mielone z kurkami

Kotlety mielone z kurkami

0

Kotlety mielone z kurkami z mizerią i ziemniaczkami - PYCHA. Podobno też są dobre w sosie śmietanowo - koperkowym. Kombinujcie sami. Przepis podesłała Dola prowadząca świetny blog podroznaksiezyc.pl, której serdecznie dziękuję za podzielenie się tym daniem. W bólach przebiegało namawianie Jej na ten czyn ale się udało... bo to że zwykłe takie. Dla mnie właśnie super i przy najbliższej okazji wypróbuję. Mielone mogę jeść więc przepis w sam raz dla mnie.

Kotlety mielone z kurkami

Kotlety mielone z kurkami

Czas przygotowania 15 minut/y

Czas gotowania 15 minut/y

Czas całkowity 30 minut/y

Wielkość porcji 3-4 osoby

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 200 g kurek
  • pół dużej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, majeranek
  • słodka papryka
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej i smalec do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Kurki obieramy i gotujemy przez 10 minut w nieosolonej wodzie
  2. Po ostygnięciu kroimy w drobną kostkę i podsmażamy wraz z drobno posiekaną cebulą na smalcu.
  3. Lekko studzimy i dodajemy do przyprawionego mięsa z wyciśniętym czosnkiem i dokładnie wyrabiamy masę.
  4. Formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej lekko spłaszczając.
  5. Smażymy z obu stron na oleju aż się zarumienią.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/kotlety-mielone-kurkami/
  • Karkówka po karkonosku

    Bez smażenia, bez pieczenia, czyli karkówka po karkonosku. W pysznym aksamitnym sosie, del…
  • Lasagne bolognese

    Makaron z mięsem, sosem bolognese i sosem beszamelowym, a wszystko w towarzystwie parmezan…
  • Pierogi z mięsem i grzybami

    Pierogi, pierogi, pierogi to ja zawsze i z czym się da, tra la la. I tym skocznym akcentem…
Pokaż więcej podobnych wpisów
  • Karkówka po karkonosku

    Bez smażenia, bez pieczenia, czyli karkówka po karkonosku. W pysznym aksamitnym sosie, del…
  • Lasagne bolognese

    Makaron z mięsem, sosem bolognese i sosem beszamelowym, a wszystko w towarzystwie parmezan…
  • Pierogi z mięsem i grzybami

    Pierogi, pierogi, pierogi to ja zawsze i z czym się da, tra la la. I tym skocznym akcentem…
Więcej przepisów w kategorii Mięso

Zobacz też

Karkówka po karkonosku

Bez smażenia, bez pieczenia, czyli karkówka po karkonosku. W pysznym aksamitnym sosie, del…