Kosą po patelni Przepisy Mięso Kotlety mielone faszerowane serem

Kotlety mielone faszerowane serem

0

Delikatne mięso, a w środku rozpływający się ser i wszystko w towarzystwie pietruszki i cebuli. Kotlety mielone faszerowane serem.są fajnym urozmaiceniem tradycyjnych kotletów. Są o wiele bardziej puszyste i miękkie. Pod koniec smażenia polecam dodać łyżkę masła - fajnie podnosi smak.Doskonałe z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.

Kotlety mielone faszerowane serem

Kotlety mielone faszerowane serem

Czas przygotowania 15 minut/y

Czas gotowania 20 minut/y

Czas całkowity 35 minut/y

Wielkość porcji 2-3 osoby

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kopiasta siekanej natki pietruszki
  • 4 kawałki sera żółtego 5x5x,0,5 cm
  • 1 cebula czerwona
  • sól, pieprz
  • bułka tarta i mąka krupczatka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Bułkę tarta zalewamy mlekiem i odstawiamy, aż nasiąknie.
  2. Dodajemy jajko, sól, pieprz, posiekaną natkę i mięso i wyrabiamy na gładką masę.
  3. Tworzymy na ręku placki z mięsa, wsadzamy do środka kawałek sera i oblepiamy dokładnie mięsem tworząc spłaszczony kotlet,
  4. Panierujemy kotlety w mące wymieszanej z bułką i wstawiamy na 30 minut do lodówki,
  5. Smażymy na tłuszczu do złotego koloru z obu stron. Cebulę układamy na brzegach patelni i smażymy obracając razem z kotletami.
  6. Wyłączamy ogień, przykrywamy i zostawiamy na patelni w cieple na 10 min.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/kotlety-mielone-faszerowane-serem/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Mięso

Zobacz też

Kluski leniwe z truskawkami

Nie, to nie są knedle, nie pomyliłem się, tak to kluski leniwe z truskawkami. Wyglądają po…