w , ,

Kotlety mielone faszerowane serem

Delikatne mięso, a w środku rozpływający się ser i wszystko w towarzystwie pietruszki i cebuli. Kotlety mielone faszerowane serem.są fajnym urozmaiceniem tradycyjnych kotletów. Są o wiele bardziej puszyste i miękkie. Pod koniec smażenia polecam dodać łyżkę masła - fajnie podnosi smak.Doskonałe z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 35 min.
Jak wykonać przepis na - Kotlety mielone faszerowane serem

Potrzebne składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kopiasta siekanej natki pietruszki
  • 4 kawałki sera żółtego 5x5x (0,5 cm)
  • 1 cebula czerwona
  • sól (pieprz)
  • bułka tarta i mąka krupczatka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób wykonania

  • Bułkę tarta zalewamy mlekiem i odstawiamy, aż nasiąknie.
  • Dodajemy jajko, sól, pieprz, posiekaną natkę i mięso i wyrabiamy na gładką masę.
  • Tworzymy na ręku placki z mięsa, wsadzamy do środka kawałek sera i oblepiamy dokładnie mięsem tworząc spłaszczony kotlet,
  • Panierujemy kotlety w mące wymieszanej z bułką i wstawiamy na 30 minut do lodówki,
  • Smażymy na tłuszczu do złotego koloru z obu stron. Cebulę układamy na brzegach patelni i smażymy obracając razem z kotletami.
  • Wyłączamy ogień, przykrywamy i zostawiamy na patelni w cieple na 10 min.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlety mielone faszerowane serem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Okiem Blondynki by McBlondi

Mielonych faszerowanych serem jeszcze nigdy nie robiłam 😀 Ciekawy pomysł 😉