Potrzebne składniki
- 2 kotlety schabowe panierowane
- 300 g pieczarek
- 4 łyżki śmietany 30%
- 2 łyżki ketchupu ostrego
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- sól czosnkowa (pieprz)
- masło klarowane do smażenia
Sposób wykonania
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy je na maśle.
- Dodajemy posoloną śmietanę wymieszana z ziołami prowansalskimi i ketchupem.
- Pieprzymy i solimy do smaku i smażymy mieszając koło 3 minut.
- Podgrzane kotlety polewamy sosem pieczarkowym i gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Zobaczcie też pomysł na schab w sosie porowym – rewelacja.