w , , , ,

Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

Tak naprawdę pod przepisem na kotlet schabowy w sosie pieczarkowym, kryje się przepis na sos śmietanowo-pieczarkowy. Wstawianie samego sosu by było słabe, więc zrobię rzecz jeszcze słabszą i wstawię przepis na odgrzewane kotlety. Co mi tam i tak pewnie często zastanawiacie się co zrobić z kotletami z wczoraj. Odgrzane już nie są tak wspaniałe, a robiąc prosty sos mamy coś pysznego. Coś z niczego i banalnie proste, a jednak to już osobne danie.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 20 min.
Jak wykonać przepis na – Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

Potrzebne składniki

  • 2 kotlety schabowe panierowane
  • 300 g pieczarek
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 2 łyżki ketchupu ostrego
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól czosnkowa (pieprz)
  • masło klarowane do smażenia

Sposób wykonania

  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy je na maśle.
  • Dodajemy posoloną śmietanę wymieszana z ziołami prowansalskimi i ketchupem.
  • Pieprzymy i solimy do smaku i smażymy mieszając koło 3 minut.
  • Podgrzane kotlety polewamy sosem pieczarkowym i gotowe.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Zobaczcie też pomysł na schab w sosie porowym – rewelacja.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze