Kosą po patelni Przepisy Grzyby Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

2 min. czytania
0
0
Tak naprawdę pod przepisem na kotlet schabowy w sosie pieczarkowym, kryje się przepis na sos śmietanowo-pieczarkowy. Wstawianie samego sosu by było słabe, więc zrobię rzecz jeszcze słabszą i wstawię przepis na odgrzewane kotlety. Co mi tam i tak pewnie często zastanawiacie się co zrobić z kotletami z wczoraj. Odgrzane już nie są tak wspaniałe, a robiąc prosty sos mamy coś pysznego. Coś z niczego i banalnie proste, a jednak to już osobne danie.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 20 min.
Przepis na:

Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe panierowane
  • 300 g pieczarek
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 2 łyżki ketchupu ostrego
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól czosnkowa (pieprz)
  • masło klarowane do smażenia

Sposób wykonania:

  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy je na maśle.
  • Dodajemy posoloną śmietanę wymieszana z ziołami prowansalskimi i ketchupem.
  • Pieprzymy i solimy do smaku i smażymy mieszając koło 3 minut.
  • Podgrzane kotlety polewamy sosem pieczarkowym i gotowe.

Zobaczcie też pomysł na schab w sosie porowym – rewelacja.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

avatar

  Subscribe  
Powiadom o


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Stop złodziejom! - Przepisy nie sa objęte prawami autorskimi, jednak już ich opis i opis sposobu wykonania - tak. Kopijąc zdjęcie lub tekst z tej strony i zamieszczająć go u siebie na stronie, profilu lub grupie na Facebook, lub jakimkolwiek innym publicznym miejscu, bez mojej zgody - zwyczajnie kradniesz. Wkładam w publikację przpisów i postów dużo pracy i jeśli chcesz sie podzielić tą treścią z innymi - to udostępnij tę stronę. Nie bądź złodziejem i nie kopiuj.