Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

4 min. czytania
0
0
Tak naprawdę pod przepisem na kotlet schabowy w sosie pieczarkowym, kryje się przepis na sos śmietanowo-pieczarkowy. Wstawianie samego sosu by było słabe, więc zrobię rzecz jeszcze słabszą i wstawię przepis na odgrzewane kotlety. Co mi tam i tak pewnie często zastanawiacie się co zrobić z kotletami z wczoraj. Odgrzane już nie są tak wspaniałe, a robiąc prosty sos mamy coś pysznego. Coś z niczego i banalnie proste, a jednak to już osobne danie.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 20 min.
Jak wykonać przepis na – Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym
Składniki:
  • 2 kotlety schabowe panierowane
  • 300 g pieczarek
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 2 łyżki ketchupu ostrego
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól czosnkowa (pieprz)
  • masło klarowane do smażenia
Sposób wykonania:
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy je na maśle.
  • Dodajemy posoloną śmietanę wymieszana z ziołami prowansalskimi i ketchupem.
  • Pieprzymy i solimy do smaku i smażymy mieszając koło 3 minut.
  • Podgrzane kotlety polewamy sosem pieczarkowym i gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Zobaczcie też pomysł na schab w sosie porowym – rewelacja.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).

  • Kotlety z kurczaka ze szparagami

    Super pomysł na wykorzystanie szparagów i przemycenie ich na talerz np. dzieci w dość przy…
  • Tarta ze szparagami

    Niezwykle prosta tarta ze szparagami i serem pleśniowym na kruchym spodzie. Tarta jest del…
  • Schab pieczony w mleku

    Świetny i bardzo szybki sposób na przygotowanie własnej produkcji wędliny w domu. Schab pi…