Kosą po patelni Przepisy Grzyby Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

1 min. czytania
0
0
Tak naprawdę pod przepisem na kotlet schabowy w sosie pieczarkowym, kryje się przepis na sos śmietanowo-pieczarkowy. Wstawianie samego sosu by było słabe, więc zrobię rzecz jeszcze słabszą i wstawię przepis na odgrzewane kotlety. Co mi tam i tak pewnie często zastanawiacie się co zrobić z kotletami z wczoraj. Odgrzane już nie są tak wspaniałe, a robiąc prosty sos mamy coś pysznego. Coś z niczego i banalnie proste, a jednak to już osobne danie.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas całkowity: 20 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe panierowane
  • 300 g pieczarek
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 2 łyżki ketchupu ostrego
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól czosnkowa (pieprz)
  • masło klarowane do smażenia

Sposób wykonania:

  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy je na maśle.
  • Dodajemy posoloną śmietanę wymieszana z ziołami prowansalskimi i ketchupem.
  • Pieprzymy i solimy do smaku i smażymy mieszając koło 3 minut.
  • Podgrzane kotlety polewamy sosem pieczarkowym i gotowe.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Przekąska imprezowa – mini hot-dogi w cieście na pizzę

Niedługo zaczniemy kibicować, imprezować i taka przekąska na imprezy wszelakie – jak…