Potrzebne składniki
- 2 kotlety schabowe panierowane
- 300 g pieczarek
- 4 łyżki śmietany 30%
- 2 łyżki ketchupu ostrego
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- sól czosnkowa (pieprz)
- masło klarowane do smażenia
Sposób wykonania
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy je na maśle.
- Dodajemy posoloną śmietanę wymieszana z ziołami prowansalskimi i ketchupem.
- Pieprzymy i solimy do smaku i smażymy mieszając koło 3 minut.
- Podgrzane kotlety polewamy sosem pieczarkowym i gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Zobaczcie też pomysł na schab w sosie porowym – rewelacja.