Kosą po patelni Przepisy Grill Kolorowa sałatka na grill

Kolorowa sałatka na grill

2 min. czytania
1
0
Bardzo kolorowa sałatka na grill, idealna jako dodatek do mięs lub kiełbas. Powiew świeżości na talerzu, a co najważniejsze niezwykle smaczna. Świeże zioła powodują, że wszystko jest przesiąknięte ich aromatem. Oczywiście jeśli nie macie możecie użyć suszonych ale niestety to już nie to samo. Tak więc jak ma ktoś zielnik na oknie lub w ogródku to wymarzona sałatka dla niego. Użyłem oleju ryżowego z imbirem i sałatka nabrała zupełnie innego smaku, ale możecie zastąpić go oliwą lub innym olejem smakowym. Pobawcie się i poeksperymentujcie. Niezwykle prosty i efektowny dodatek do dań.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 20 min.
Przepis na:

Kolorowa sałatka na grill

Składniki:

  • Miks sałat 1 opakowanie
  • 1 mozzarella
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • 1 czerwona cebula
  • kilka rzodkiewek
  • 4 łyżki oleju ryżowego z imbirem (można zastąpić innym)
  • 1 łyżka posiekanego koperku świeżego
  • 1/2 łyżeczki świeżej kolendry
  • 1/2 łyżeczki świeżej bazylii
  • 1/2 łyżeczki świeżego oregano
  • 1/2 łyżeczki świeżego tymianku
  • szczypta papryki ostrej
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania:

  • Zioła, paprykę i koperek mieszamy z olejem tworząc sos, do polania sałatki.
  • Jajka gotujemy na twardo studzimy i obieramy, kroimy je na ćwiartki.
  • Do miski, na dno wykładamy sałaty. Na to wrzucamy pomieszane, pokrojone w kawałki pomidory i rzodkiewkę. Układamy jajka i polewamy całość przygotowanym sosem.
  • Solimy i pieprzymy do smaku i zostawiamy na 30 min.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 26
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    27
    Udostępnienia

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…