Kosą po patelni Przepisy Grzyby Kanie w cieście piwnym

Kanie w cieście piwnym

1 min. czytania
1
0
Kolejne grzybki tym razem kanie prawie jak kotlety. Panierowane w cieście piwnym mają wyjątkowy smak. Grzyby te mają niesamowitą strukturę i są bardzo delikatne w smaku. Łatwo je niestety pomylić z innymi trującymi więc starajcie się wykorzystywać kanie z pewnego źródła lub jak wiecie jak je odróżnić zbierajcie sami.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas całkowity: 20 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 4 kanie (kapelusze)
  • 0,5 szklanki piwa jasnego
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pierz

Sposób wykonania:

  • W wysokiej misce wyrabiamy rózgą ciasto z piwa, mąki i soli musi być dość gęste. Doprawiamy pieprzem.
  • Kanie dokładnie myjemy i osuszamy.
  • Zanurzamy w cieście by pokryło je z obu stron i smażymy na oleju najpierw blaszkami do góry następnie przewracamy.
  • Smażymy na złoty kolor.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pilaw turecki z kurczakiem

Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…