Potrzebne składniki
- 4 kanie (kapelusze)
- 0,5 szklanki piwa jasnego
- 0,5 szklanki mąki
- 0,5 łyżeczki soli
- pierz
Sposób wykonania
- W wysokiej misce wyrabiamy rózgą ciasto z piwa, mąki i soli musi być dość gęste. Doprawiamy pieprzem.
- Kanie dokładnie myjemy i osuszamy.
- Zanurzamy w cieście by pokryło je z obu stron i smażymy na oleju najpierw blaszkami do góry następnie przewracamy.
- Smażymy na złoty kolor.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kanie w cieście piwnym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.