w , , ,

Kanie w cieście piwnym

Kanie panierowane

Kolejne grzybki tym razem kanie prawie jak kotlety. Panierowane w cieście piwnym mają wyjątkowy smak. Grzyby te mają niesamowitą strukturę i są bardzo delikatne w smaku. Łatwo je niestety pomylić z innymi trującymi więc starajcie się wykorzystywać kanie z pewnego źródła lub jak wiecie jak je odróżnić zbierajcie sami.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 20 min.
Jak wykonać przepis na – Kanie w cieście piwnym

Potrzebne składniki

  • 4 kanie (kapelusze)
  • 0,5 szklanki piwa jasnego
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pierz

Sposób wykonania

  • W wysokiej misce wyrabiamy rózgą ciasto z piwa, mąki i soli musi być dość gęste. Doprawiamy pieprzem.
  • Kanie dokładnie myjemy i osuszamy.
  • Zanurzamy w cieście by pokryło je z obu stron i smażymy na oleju najpierw blaszkami do góry następnie przewracamy.
  • Smażymy na złoty kolor.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kanie w cieście piwnym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze