Potrzebne składniki
- 3-5 smardzy (w zależności od wielkości)
- 2-3 jajka
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz (do smaku)
Sposób wykonania
- Smardze umyłem i pokroiłem na większe kawałki, zostawiłem do osuszenia.
- Cebulę obrałem i pokroiłem w większe kawałki, przesmażyłem ją na maśle klarowanym do zeszklenia.
- Dodałem smardze i często mieszając smażyłem aż zmiękły.
- Wlałem roztrzepane wcześniej jajka i mieszając na małym ogniu doprowadziłem do ich ścięcia.
- Doprawiłem solą i pieprzem do smaku i gotowe. Można zajadać.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajecznica ze smardzami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
