Potrzebne składniki
- 500 g mięsa z indyka najlepiej pierś
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki kaparów
- 150 g papryki czerwonej
- 1 garść świeżej kolendry
- 120 g pomidorów
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego
- 1,5 łyżeczki soli
- 100 ml sherry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób wykonania
- Kolendrę siekam drobno.
- Do miksera wkładam cebulę, czerwoną paprykę (pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną na kawałki), czosnek, kapary, pomidory, sól, pieprz i oliwę. Wszystko miksuję.
- Wlewam zawartość miksera na patelnię i podgrzewam do zagotowania.
- Dodaję rozdrobnioną wcześniej kolendrę, pokrojone drobno mięso z indyka i Sherry.
- Gotuję jakieś 15-20 min i odparowania większości płynu, co jakiś czas mieszając, aż mięso zmiękknie.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Indyk szarpany w bułce wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
To danie to absolutna petarda 😋 Szarpany indyk wygląda bardzo apetycznie muszę przyznać.