Kosą po patelniKosą po patelniKosą po patelni
  • Gotowanie
    • Przepisy
      • Przepisy z filmem
      • Ciasta i desery
      • Dania obiadowe
      • Śniadania i przystawki
      • Chleb i bułki
      • Sałatki i surówki
      • Drinki i napoje
      • Przetwory
      • Wegetariańskie
      • Święta i okazje
      • Wasze przepisy
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
    • Poznaj Thermomix TM7
    • Thermomix TM7 kontra TM6
    • Przepisy na Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Kosą po patelniKosą po patelni
Szukaj
  • Gotowanie
    • Przepisy
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
    • Poznaj Thermomix TM7
    • Thermomix TM7 kontra TM6
    • Przepisy na Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Follow US
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2024 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Gołąbki z kurczakiem

Kosą po patelni
14 marca 2019
Gołąbki z kurczakiem
Gołąbki z kurczakiem
Gołąbki z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym. Mniej klasyczne ale o wiele bardziej delikatne. Doskonałe z chlebem lub ziemniakami. Sos przyprawiony bazylią doskonale uzupełnia smak. Gołąbki uwielbiam w każdej postaci podobnie jak pierogi i mogę się nimi zajadać co chwilę. Niestety trochę pracochłonne więc nie bardzo chce mi się je zbyt często robić. Raczej wszyscy znają ich smak więc miłośników namawiać nie trzeba ale jak nigdy nie robiliście z kurczakiem to polecam te ptaszki faszerowane ptakiem.
Przygotowanie: 30 min. min.
Gotowanie: 1 godz. godz.
Łącznie: 1 godz. godz. 30 min. min.
Jak wykonać przepis na - Gołąbki z kurczakiem

Potrzebne składniki

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 kg mięsa mielonego z kurczaka
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • 1,5 litra bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki śmietany
  • sól i pieprz
Jeśli podoba Ci się moja praca - doceń to i...
Ad imageAd image

Sposób wykonania

  • Ryż gotujemy w osolonej wodzie do pół trawrdo i studzimy.
  • Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, myjemy ją i wycinamy głąb ze środka.
  • Wkładamy ją wyciętą stroną do dołu do dużego garnka na wrzątek i gotujemy koło 10 minut.
  • Wodę odlewamy i studzimy kapustę.
  • W tym czasie do mięsa w osobnej misce dodajemy ryż, sól, pieprz, jajka, podsmażoną wcześniej pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem i papryką. Całość dokładnie mieszamy rękami.
  • Rozdzielamy ostrożnie liście kapusty odcinając nożem zgrubiałe końcówki ale tak by nie rozcinać liści.
  • Na grubszą część liścia nakładamy sporą porcję mięsa z ryżem i zawijamy podkładając brzegi pod spód formując klasyczny kształt gołąbka.
  • Gołąbki podsmażamy lekko na patelni z obu stron. Na dnie dużego garnka wykładamy kilka liści i układamy na nich nasze gołąbki piętrowo. Przykrywamy kilkoma liśćmi z wierzchu.
  • Całość zalewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu około pół godziny, aż kapusta zmięknie. Jak będzie mało płynu podlewamy wodą lub bulionem.
  • Dodajemy przecier pomidorowy, dodajemy bazylię i gotujemy koło 10 min.
  • Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i szczypta soli i dodajemy do sosu. Mieszamy i gotujemy 5 min.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gołąbki z kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:

📞 514 183 202

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!

golabki kurczak 1
Poleć ten wpis innym
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondi
27 listopada 2017 11:56

Uwielbiam gołąbki! 🙂 Z kurczakiem jeszcze nie próbowałam, ale narobiłeś mi smaka 😛

0
Odpowiedz
Thermomix

Ostatnie wpisy

  • Odkryj dwa oblicza Grecji: Od złotych zachodów do górskich Monasterów
  • Tester hoteli – lifestyle’owa praca dla tych, którzy kochają komfort i smak
  • Kolagen : Ranking najlepszych. Jaki kolagen na stawy?
  • Porównanie blendera bezprzewodowego i przewodowego
  • Mąż mnie nie szanuje – jak rozpoznać problem i co z nim zrobić?
szczeniak w domu

Jak przygotować dom na przyjęcie szczeniaka? Pierwsze chwile w nowym miejscu

dog 2606759 1280

Jak sprawić, żeby pies i kot zgodnie żyli pod jednym dachem?

miod pasieka rodzinna

Miód w roli głównej. Przepis na domowe ciastka z miodem i orzechami

20240225 123715

Jak szybko nauczyć szczeniaka załatwiania potrzeb na dworze? Praktyczne porady

slownik lotniskowy

Lotniskowy słownik dla początkujących – co oznaczają te wszystkie dziwne słowa?

leczeniekaca

Leczenie kaca – sprawdzone sposoby na dojście do siebie po hucznej nocy

Pokaż więcej
Inne nasze serwisy: Myśli Potarganej - TwojeCentrum.pl
© 2017-2025 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
wpDiscuz
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Zapomniałeś hasło?