Kosą po patelni Przepisy Drób Filet z kurczaka po Parysku

Filet z kurczaka po Parysku

2 min. czytania
0
1
Wychodzą puszyste, otoczone biszkoptową panierką i bardzo smaczne kotlety. Podawać je można z ziemniakami, różnymi kaszami lub frytkami. Polecam z młodymi ziemniakami i surówką z sałaty lodowej z dodatkiem papryki, rzodkiewek, szczypiorku, czerwonej cebuli to wszystko polane sosem z oliwy z dodatkiem pieprzu, soli, bazylii, tymianku, oregano i łyżką wody. Polecam - dzieci uwielbiają takie kotleciki
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 40 min.
Przepis na:

Filet z kurczaka po Parysku

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka podwójna
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka przyprawy tupu Vegeta
  • 1,5 łyżki mąki
  • czosnek granulowany
  • suszona bazylia (tymianek, oregano)
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

  • Filety pokroić na kotlety, lekko rozbić, obsypać ziołami i czosnkiem granulowanym i odstawić na pół godziny.
  • W tym czasie białka ubić na sztywną pianę, ciągle ubijając dodać Vegetę i po jednym żółtku na końcu na malutkich obrotach dodać mąkę.
  • Na patelni rozgrzać większą ilość oleju, kotlety obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Udostępnienia

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

  • Sajgonki domowej roboty z kurczakiem

    Sajgonki domowej roboty z kurczakiem

    Uwielbiam sajgonki, a te z kurczakiem zrobione samemu w domu, smakują naprawdę wybornie. N…
  • Pilaw turecki

    Pilaw turecki z kurczakiem

    Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…
  • Kurczak curry z mango

    Curry z kurczaka i mango

    Często coś ostatnio sięgam po dania o zabarwieniu orientalnym, W ten sposób zrodził się po…

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…