Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Gadki w kuchni

Dwa lata zleciały nie wiem kiedy – urodziny bloga

Kosą po patelni 10 kwietnia 2019
Dwa lata zleciały nie wiem kiedy - urodziny bloga

Tak to już dwa lata istnieje Kosa po patelni. Dokładnie 10.04.2017 napisałem pierwszy wpis na tej stronie rozpoczynając moją podróż z Wami. Jak oceniam ten czas, co się zmieniło, jak ta droga przebiegała? Jeśli chcecie przeczytać odpowiedzi na te pytania, zapraszam dalej. Jedno jest pewne, bez Was i wsparcia jakie mi okazujecie, bym teraz tu nie był i tego nie pisał. Urodziny to powód do świętowania, ja świętuję Waszą obecność – dziękuję.

--- Reklama ---

Pomysł z blogiem kulinarnym nie był pierwszy w moim życiu. Jednak pierwszy raz zabrałem się za niego ciut poważniej. Wcześniejsze projekty stawiałem na darmowych serwisach, były proste i w zasadzie bardziej przypominały moją osobistą książkę kucharską, niż coś co miało służyć do dzielenia się z ludźmi fajnymi przepisami. Jak coś robić to porządnie – tak brzmiało przekonanie siebie, do tego by zrobić tę stronę. Pomysł rozwinął się dość szybko w projekt, ten w gotowy serwis i zaczęły pojawiać się pierwsze wpisy. Jak zawsze towarzyszył temu niepokój, jak to odbierzecie, czy w ogóle ja potrafię gotować, że się za to biorę, czy ktoś tu w ogóle będzie zaglądał?

Przez cały czas prowadzenia strony jednak nie spotkałem się z jakimś otwartym atakiem na to co robię, chociaż czekałem na porządny hejt, bo czasem było za co. Bardziej byłem zaskoczony jak pozytywnie to odbieracie. Dostałem sporo przepisów, zdjęć potraw do wstawienia lub wypróbowania. Zaangażowali się w to moi bliscy i rodzina wspierając mnie nowymi pomysłami i przepisami. Szybko też po pierwszym okresie rozruchowym zaczęła wzrastać ilość osób jakie tu stale zaglądają. Myślałem szczerze, że będę to miesiącami rozkręcał i nikt tu zaglądał nie będzie. Ilość pozytywnej energii jaką od Was stale dostaję jest nieziemska.

Po półtora roku przyszedł kryzys – bo ile można gotować. W kółko tylko te gary i jedzenie. Z pomocą przyszedł pomysł na rozwinięcie bloga o dodatkową tematykę. Strona zaczęła się rozwijać. Doszło sporo nowych działów tematycznych, a że lubię dzielić się tym co myślę z innymi, to też powstają stale nowe teksty – o życiu, zdrowiu, kuchni i moich pasjach. Ja złapałem drugi oddech, a Wam zafundowałem kolejnego marudę na necie. Nie zastanawiam się czy to czytacie z zapartym tchem i jest dla Was ciekawe, mam tylko nadzieje, że czasem tak. Pisze bo lubię, bo dla mnie to sposób na złapanie oddechu, od gotowania i pracy.

W czasie prowadzenia bloga spotkałem na swojej drodze bardzo ciekawych i serdecznych ludzi. Okazało się też, że sporo osób potrzebuje pomocy przy prowadzeniu Swoich stron. Stworzyłem więc grupę wzajemnego wsparcia dla moich znajomych. Razem wymienialiśmy się pomysłami i współpracowaliśmy aktywnie przy promocji naszych blogów. Część osób się wykruszyła, część doszła nowych. Sama idea jednak przetrwała. Obecnie to całkiem fajne rozwijające się projekty, z których również jestem dumny, nie mniej pewnie jak ich autorzy.

Powiem szczerze na zakończenie, że te dwa lata to jedno wielkie pasmo ciężkiej pracy, ale i przyjemności jakie mnie spotykają każdego dnia. Ciesze się bardzo, że jesteście ze mną i wspieracie mnie w tej wyboistej wędrówce. Mam nadzieje, że wystarczy mi pomysłów i chęci na to by ciągnąć to kolejne dwa lata, albo i dłużej. Dziękuję i zapraszam na winko by to uczcić. Coś pysznego też się znajdzie.

A skoro urodziny to pewnie i znajdą się życzenia i prezenty… nie, no trudno. Największym prezentem by było gdybyście powiedzieli mi w komentarzach pod tym postem czego oczekujecie dalej po tej stronie. Czego jest za mało, czego za dużo? Co chcieli byście czytać? Może jakieś nowe pomysły. Z góry dziękuję, krytyka tez mile widziana. Trzymajcie się.

Tagi blog, ludzie, pasja, przygoda, rocznica, urodziny
Kosą po patelni 10 kwietnia 2019
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Jak jedzą sportowcy - kolarze Jak jedzą sportowcy – kolarze
Następny wpis Gęsie udka duszone ze śliwkami i jabłkami Gęsie udka duszone ze śliwkami i jabłkami
2 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Dola
Dola
12 kwietnia 2019 20:41

Spóźnione, ale szczere najlepsze życzenia i podziwiam, że dalej realizujesz swoją pasje jaka jest gotowanie i prowadzenie tego bloga. Chciałabym też przeprosić, że mój projekt nie jest powodem do dumy. Powoli wraca do mnie chęć dalszego tworzenia, trochę mi się pozmieniało w życiu, dało nowe szanse więc może i ja się rozkrece i w końcu wpadnę z tym zaległym sernikiem 😍❤😘

0
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Autor
Odpowiedz  Dola
12 kwietnia 2019 20:59

Na sernik stale czekam więc… i nos do góry przecież wszystko przed nami. Pisz jak masz chęć reszta sama się potoczy

0
Odpowiedz

Udka kurczaka po francusku – szybki i prosty obiad

Kurczak po chińsku

Prosty obiad na upalne dni – chłodnik ogórkowy z rzodkiewką i koperkiem

Puszysty omlet z szynką i serem wg. przepisu Mamy

Chleb pszenny z mąki pełnoziarnistej – szybki, prosty i tani

Seromak na kruchym spodzie

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?