w ,

Zupa serowa z pieczarkami

Zupa serowa z pieczarkami

Nie róbcie tej zupy w upalne dni - serio zgrzać się można jak ruda mysz. Ale smak jest boski, można dodać trochę marchwi lub kalafiora. Rozgrzewa i syci - może nie jest to lekkie danie ale treściwe i z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 40 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Zupa serowa z pieczarkami

Potrzebne składniki

  • 2 l. bulionu drobiowo-warzywnego
  • 300 g pieczarek
  • 6 kostek serków topionych śmietankowych po 100 g
  • 200 ml. śmietany 18%
  • 2 cebule dymki ze szczypiorem
  • 2 ząbki czosnku
  • sól (pieprz, papryka, zioła prowansalskie, pieprz cayenne)
  • grzanki
  • 100 g tartego sera żółtego

Sposób wykonania

  • Pieczarki, czosnek i cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju lub oliwie na patelni z przyprawami.
  • Bulion podgrzewamy i rozpuszczamy w nim serki topione.
  • Dodajemy pieczarki do zupy mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy jeszcze na małym ogniu koło 20 minut.
  • Dodajemy śmietanę, szczypior, zioła prowansalskie i gotujemy kolejne 10 minut.
  • Podajemy z grzankami posypane tartym serem.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa serowa z pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze