Potrzebne składniki
- 300 g mrożonych truskawek
- 100 g borówek mrożonych
- 100 g jagód mrożonych
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka kopiasta mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki śmietany
- 250 g makaronu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
Sposób wykonania
- Makaron gotujemy osobno wg. przepisu na opakowaniu. Przepłukujemy i studzimy.
- Owoce wrzucamy na wrzącą wodę ok 2 litry. Dodajemy cukier i gotujemy ok. 5 minut (jeśli ze świeżych owoców, robimy to trochę dłużej).
- Mieszamy mąkę z odrobiną wody i śmietany, wlewamy 2 łyżki wrzątku i hartujemy. Dolewamy do zupy, mieszamy i zagotowujemy całość.
- Wsypujemy cukier waniliowy i cynamon i mieszamy. Podajemy z makaronem.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa owocowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Pyszne a jakie proste 🙂