w ,

Zupa owocowa



Mamy cały tydzień wspominkowy jakoś. Tym razem zupa owocowa z mrożonych owoców - niestety nie sezon na świeże, chociaż teraz można je kupić cały rok, tyle że ceny kosmiczne. Zupa owocowa ma tyle samo przeciwników co amatorów. Jedni ją kochają i to dla nich smak dzieciństwa, a inni bleee bo to kompot z kluskami. Ja ją uwielbiam - szczególnie w tej wersji z truskawkami, borówkami i jagodami.
Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 20 min.
Jak wykonać przepis na - Zupa owocowa

Potrzebne składniki

  • 300 g mrożonych truskawek
  • 100 g borówek mrożonych
  • 100 g jagód mrożonych
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka kopiasta mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki śmietany
  • 250 g makaronu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/3 łyżeczki cynamonu

Sposób wykonania

  • Makaron gotujemy osobno wg. przepisu na opakowaniu. Przepłukujemy i studzimy.
  • Owoce wrzucamy na wrzącą wodę ok 2 litry. Dodajemy cukier i gotujemy ok. 5 minut (jeśli ze świeżych owoców, robimy to trochę dłużej).
  • Mieszamy mąkę z odrobiną wody i śmietany, wlewamy 2 łyżki wrzątku i hartujemy. Dolewamy do zupy, mieszamy i zagotowujemy całość.
  • Wsypujemy cukier waniliowy i cynamon i mieszamy. Podajemy z makaronem.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa owocowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Asia

Pyszne a jakie proste 🙂