w , ,

Zupa krem z fasolki szparagowej



Bardzo sycąca i idealna na letnie dni zupka. Nie tylko dla dzieciów bo sam wszamałem z wielkim apetytem ale dokładki już nie dam rady. – za dużo grzanek nawaliłem do środka i wyszło mi jeszcze gęstsze. Delikatna lekka zupa polecam.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 45 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na – Zupa krem z fasolki szparagowej

Potrzebne składniki

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej (zielona też może być)
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • natka pietruszki do posypania
  • sól (pieprz)
  • szczypta curry (lub wędzonej papryki)
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • grzanki

Sposób wykonania

  • Fasolkę myjemy i obieramy krojąc na mniejsze równe kawałki.
  • Ziemniaki, marchew i pietruszkę również obieramy i kroimy w kostkę.
  • Wrzucamy wszystko do dużego garnka i zalewamy wodą mniej więcej 3-4 cm ponad poziom warzyw.
  • Solimy i wstawiamy na średni ogień na 45 minut aż warzywa zmiękną.
  • Doprawiamy pieprzem, solą i pozostałymi przyprawami.
  • Całość blendujemy na gładką masę. Radze trochę dłużej bo mogą zostać włókna z fasolki.
  • Podajemy posypane natką pietruszki z grzankami.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa krem z fasolki szparagowej wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze