Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Tradycyjne naleśniki – jak zrobić cienkie i z niską zawartością tłuszczu

Kosą po patelni 22 lipca 2022

Dzisiaj tzw. ABC gotowania, czyli przepis na tradycyjne naleśniki. Idealne do nadziewania różnymi dodatkami jak i jedzenia na sucho z cukrem czy dżemem. Powiem Wam, że pracowałem nad tym przepisem latami i teraz praktycznie robię go całkiem na oko i przez to niezwykle trudno wytłumaczyć jak to zrobić by było dobrze. Na szczęście można pokazać i mam nadzieję, że dzięki temu filmowi nic nie namieszam i będzie to zrozumiałe.

--- Reklama ---

Nigdy nie lubiłem naleśników, które ociekały tłuszczem i były smażone na grubej warstwie oleju. Nie lubię też dodawać tłuszczu do ciasta. Naleśnik nie musi być tłusty, a już na 100% nie powinien być gruby. To nie puchate placuszki. Mnie takie cienkie i bez tłuszczu wychodzą teraz już za każdym razem i mam nadzieje, że i Tobie zasmakują i się udadzą. Nie potrzeba do tego specjalnych patelni, sprzętu itd. Wystarczy odrobina wprawy i wyczucia, a to uzyskasz z czasem.

Naleśniki tak przygotowane są złociste, elastyczne i naprawdę super, jak określają to dzieci, które je próbowały (dorośli też). Nie będzie tym razem przepisu w formie tradycyjnej ze składnikami opisem wykonania. To tak proste danie i dokładnie wszystko opisuję na filmie, ze nie trzeba tego dodatkowo tutaj rozwlekać.

Bonusowo na filmie macie jak przygotować naleśniki z nadzieniem serowym na słodko. Oczywiście z cynamonem – mniam. Tak więc chyba tym bardziej warto obejrzeć.

Napiszcie mi co myślicie o takiej formie przepisów na podstawowe, wręcz banalne dania, które wydaje się, że przecież wszyscy znają. Czy chcecie widzieć takie propozycje? Czasem wydaje się nam taki przepis tak oczywisty, że nie trzeba zaglądać. Jednak z tego co mówicie, szczególnie młodzi ludzie chyba potrzebują takich przepisów.

Zaraz po usmażeniu sterta naleśników na sucho – wychodzi ich koło 15 z tych proporcji.
A tutaj w wersji z nadzieniem serowym na słodko

Tagi nalesniki, tradycyjne
Kosą po patelni 22 lipca 2022
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Czy alkohol w prezencie to dobry pomysł?
Następny wpis Barszcz biały na świeżych grzybach Barszcz biały na świeżych grzybach
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Biała kiełbasa pieczona w winie

Biała kiełbasa pieczona w winie

Apple pie – kruchy placek z jabłkami czyli amerykańska wersja szarlotki

Śledzie po francusku nie tylko na święta

Pyszny sernik z mango – delikatny i puszysty

Udka kurczaka po francusku – szybki i prosty obiad

Hamburgery hawajskie z serem i grillowanym ananasem – proste, letnie danie z grilla

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?