Ta strona używa ciasteczek oraz zewnętrznych skryptów dla lepszego dostosowania treści do użytkownika. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Polityka prywatności i plików cookies
Akceptuj
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Aa
Kosą po patelniKosą po patelni
Aa
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Tradycyjne naleśniki – jak zrobić cienkie i z niską zawartością tłuszczu

Kosą po patelni 22 lipca 2022
Poleć

Dzisiaj tzw. ABC gotowania, czyli przepis na tradycyjne naleśniki. Idealne do nadziewania różnymi dodatkami jak i jedzenia na sucho z cukrem czy dżemem. Powiem Wam, że pracowałem nad tym przepisem latami i teraz praktycznie robię go całkiem na oko i przez to niezwykle trudno wytłumaczyć jak to zrobić by było dobrze. Na szczęście można pokazać i mam nadzieję, że dzięki temu filmowi nic nie namieszam i będzie to zrozumiałe.

Nigdy nie lubiłem naleśników, które ociekały tłuszczem i były smażone na grubej warstwie oleju. Nie lubię też dodawać tłuszczu do ciasta. Naleśnik nie musi być tłusty, a już na 100% nie powinien być gruby. To nie puchate placuszki. Mnie takie cienkie i bez tłuszczu wychodzą teraz już za każdym razem i mam nadzieje, że i Tobie zasmakują i się udadzą. Nie potrzeba do tego specjalnych patelni, sprzętu itd. Wystarczy odrobina wprawy i wyczucia, a to uzyskasz z czasem.

Naleśniki tak przygotowane są złociste, elastyczne i naprawdę super, jak określają to dzieci, które je próbowały (dorośli też). Nie będzie tym razem przepisu w formie tradycyjnej ze składnikami opisem wykonania. To tak proste danie i dokładnie wszystko opisuję na filmie, ze nie trzeba tego dodatkowo tutaj rozwlekać.

Bonusowo na filmie macie jak przygotować naleśniki z nadzieniem serowym na słodko. Oczywiście z cynamonem – mniam. Tak więc chyba tym bardziej warto obejrzeć.

Napiszcie mi co myślicie o takiej formie przepisów na podstawowe, wręcz banalne dania, które wydaje się, że przecież wszyscy znają. Czy chcecie widzieć takie propozycje? Czasem wydaje się nam taki przepis tak oczywisty, że nie trzeba zaglądać. Jednak z tego co mówicie, szczególnie młodzi ludzie chyba potrzebują takich przepisów.

Zaraz po usmażeniu sterta naleśników na sucho – wychodzi ich koło 15 z tych proporcji.
A tutaj w wersji z nadzieniem serowym na słodko
Tagi nalesniki, tradycyjne
Kosą po patelni 22 lipca 2022
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Drukuj
Poprzedni wpis Czy alkohol w prezencie to dobry pomysł?
Następny wpis Pasta ca’ muddica – proste danie rodem z Sycylii
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Zobacz także:

Hamburgery hawajskie z serem i grillowanym ananasem – proste, letnie danie z grilla

Kosą po patelni Kosą po patelni 5 sierpnia 2022

Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach

Kosą po patelni Kosą po patelni 28 lipca 2022

Gazpacho, czyli pyszna, tradycyjna hiszpańska zupa pomidorowa na zimno

Kosą po patelni Kosą po patelni 15 lipca 2022

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!
Gotuj z Thermomix

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?