Kosą po patelni Przepisy Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem

Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem

0

Szalenie prosta i szybka surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem konserwowym. Dodatkowo marchew, cebula, szczypiorek i pietruszka w połączeniu z sosem tworzą harmonijną całość. Świeża, wilgotna i wyrazista w smaku stanowi doskonały dodatek do wielu dań obiadowych. Polecam nie tylko na co dzień.

Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem

Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem

Czas przygotowania 15 minut/y

Czas całkowity 15 minut/y

Wielkość porcji 4 osoby

Składniki

  • Ćwierć białej kapusty
  • 1 marchew
  • 1/2 papryki świeżej lub konserwowej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • trochę szczypiorku
  • koperek i zielona pietruszka
  • 2 łyżki oliwy lub oleju lnianego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie warzywa ścieramy na tarce na dużych oczkach łącznie z kapustą.
  2. Dodajemy do warzyw posiekany szczypiorek, koperek i pietruszkę, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie.
  3. Dodajemy majonez i oliwę i ponownie mieszamy.
  4. Odstawiamy na pół godziny do zmacerowania.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/surowka-z-bialej-kapusty-z-papryka-i-ogorkiem/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Przepisy

Zobacz też

Kluski leniwe z truskawkami

Nie, to nie są knedle, nie pomyliłem się, tak to kluski leniwe z truskawkami. Wyglądają po…