Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem

Kosą po patelni
Szalenie prosta i szybka surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem konserwowym. Dodatkowo marchew, cebula, szczypiorek i pietruszka w połączeniu z sosem tworzą harmonijną całość. Świeża, wilgotna i wyrazista w smaku stanowi doskonały dodatek do wielu dań obiadowych. Polecam nie tylko na co dzień.
Przygotowanie: 15 min.
Łącznie: 15 min.
Jak wykonać przepis na - Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem

Potrzebne składniki

  • Ćwierć białej kapusty
  • 1 marchew
  • 1/2 papryki świeżej lub konserwowej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • trochę szczypiorku
  • koperek i zielona pietruszka
  • 2 łyżki oliwy lub oleju lnianego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz

Sposób wykonania

  • Wszystkie warzywa ścieramy na tarce na dużych oczkach łącznie z kapustą.
  • Dodajemy do warzyw posiekany szczypiorek, koperek i pietruszkę, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie.
  • Dodajemy majonez i oliwę i ponownie mieszamy.
  • Odstawiamy na pół godziny do zmacerowania.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu:

Poleć ten wpis innym
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze