w , , , ,

Smażone boczniaki w Bieszczadach czyli uważność w jedzeniu z Agnieszką Rutkowską



Odcinek wyjątkowy, bo nagrany na łonie natury, podczas naszej wizyty w Bieszczadach. Tym razem gotuję w towarzystwie Agnieszki Rutkowskiej i to jej właśnie był pomysł na smażone boczniaki. Potrawę tę zrobiliśmy na jednej z łąk, przy użyciu turystycznego sprzętu i deski do krojenia z pniaka drzewa. Proste składniki, ale smak nieziemski. Dla mnie nowe doświadczenie.
Agnieszka jest certyfikowaną nauczycielką mindfulness i przy okazji tego odcinka przedstawia pojęcie uważności w jedzeniu, jednak nie tylko, bo raczej uważności ogólnie w życiu. Ta filigranowa kobieta ma w sobie ogrom wręcz energii, pasji i wiedzy z tego zakresu, którą trochę postanowiła się z nami podzielić. Chcecie wiedzieć co to i jak to się je? Obejrzyjcie cały odcinek, mimo że jest ciut długi i zajrzyjcie na stronę https://agnieszkarutkowska.pl/
Zapisy na warsztaty i więcej informacji o szkoleniach znajdziecie na koncie Agnieszki na Facebook https://www.facebook.com/agnieszkarutkowska.bemindful

Film z przepisem

Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 15 min.
Ilość porcji 4 osoby
Jak wykonać przepis na – Smażone boczniaki

Potrzebne składniki

  • 2 paczki boczniaków (ok. 500 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz (do smaku)

Sposób wykonania

  • Boczniaki umyłem osuszyłem i pokroiłem w paseczki.
  • Natkę pietruszki kroję drobno, a czosnek w plasterki.
  • Na rozgrzana oliwę wrzucam grzyby i smażę mieszając. Jak puszczą wodę zwiększam ogień i odparowuję wodę.
  • Pod koniec, jak większość wody odparuje, dodaję czosnek, natkę i doprawiam solą i pieprzem do smaku. Podaję z ryżem i surówką jako danie obiadowe lub z chlebem jako przekąskę, czy kolację.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Smażone boczniaki wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze