w ,

Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami

Nie jednak truskawki nadal są na topie a myślałem, że to koniec 🙂 Ten sernik można jednak zrobić z czym się chce. jagody, borówki, maliny, porzeczki.. itd. Wszystko się nadaje co sobie wymarzycie. Mogę go dzięki temu wcinać cały rok. Nie jest za słodki, taki w sam raz. Na raz 🙂
Przygotowanie: 30 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na - Sernik na zimno z truskawkami

Potrzebne składniki

  • 150 g cukru pudru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 żółtka
  • 600 g serka śmietankowego
  • 120 g miękkiego masła
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 250 ml mleka
  • 500 g truskawek
  • 2 galaretki (dopasowane do owoców
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów

Sposób wykonania

  • Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku mieszamy i zostawiamy do wystudzenia.
  • Żółtka miksujemy z cukrem dodajemy kolejno cukier wanilinowy, masło, serek i wystudzone mleko z żelatyną. Całość miksujemy na gładką masę i tak ma być płynne 🙂
  • W tortownicy wykładamy na spód biszkopty raczej ciasno.
  • Wlewamy masę i wkładamy do stężania do lodówki (koło 2 godzin).
  • Truskawki kroimy na połówki i wykładamy na zastygnięty sernik i zalewamy przestudzoną galaretką zrobioną wg przepisu na opakowaniu z użyciem 3/4 ilości zalecanej wody.
  • Znów całość wstawiamy na około godzinę do lodówki i możemy wcinać.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sernik na zimno z truskawkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze