Kosą po patelni Przepisy Sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa

4 min. czytania
0
0
Sezon grillowy się zaczął, ale nie startujemy od mięs, tylko od dodatku do nich, czyli sałatka brokułowa. Wielką zaletą tej sałatki jest fakt, że następnego dnia wygląda i smakuje tak samo jak w dniu jej przyrządzenia, choć prawie nie ma takiej możliwości ,by można było się o tym przekonać, ponieważ pierwsza znika ze stołu. Podając na stół, jednocześnie trzeba pilnować ,by goście nie wyjadali migdałów z sałatki (co nie jest łatwym zadaniem). Szalenie prosty, ale bardzo smaczny sposób na podanie brokułów. Mało składników, 15 minut pracy, a efekt super. Przepis i wykonanie Kasi - dziękuję kochana.
Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 15 min.
Jak wykonać przepis na - Sałatka brokułowa
Składniki:
  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 200 g migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
Sposób wykonania:
  • Brokuła myjemy i blanszujemy gotując we wrzątku koło 6-7 minut.
  • Dzielimy go na różyczki i układamy na półmisku.
  • Ser feta kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na brokule.
  • Migdały grubo siekamy i smażymy na oliwie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy mieszając i pilnując by nam się wszystko nie przypaliło.
  • Tak przygotowanym ,sosem polewamy brokuły z fetą i mamy gotową sałatkę.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka brokułowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite