Potrzebne składniki
- 1 brokuł
- 1 opakowanie sera typu feta
- 200 g migdałów
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
Sposób wykonania
- Brokuła myjemy i blanszujemy gotując we wrzątku koło 6-7 minut.
- Dzielimy go na różyczki i układamy na półmisku.
- Ser feta kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na brokule.
- Migdały grubo siekamy i smażymy na oliwie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy mieszając i pilnując by nam się wszystko nie przypaliło.
- Tak przygotowanym ,sosem polewamy brokuły z fetą i mamy gotową sałatkę.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka brokułowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.