w , , , ,

Sałatka brokułowa

Sezon grillowy się zaczął, ale nie startujemy od mięs, tylko od dodatku do nich, czyli sałatka brokułowa. Wielką zaletą tej sałatki jest fakt, że następnego dnia wygląda i smakuje tak samo jak w dniu jej przyrządzenia, choć prawie nie ma takiej możliwości ,by można było się o tym przekonać, ponieważ pierwsza znika ze stołu. Podając na stół, jednocześnie trzeba pilnować ,by goście nie wyjadali migdałów z sałatki (co nie jest łatwym zadaniem). Szalenie prosty, ale bardzo smaczny sposób na podanie brokułów. Mało składników, 15 minut pracy, a efekt super. Przepis i wykonanie Kasi - dziękuję kochana.
Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 15 min.
Jak wykonać przepis na - Sałatka brokułowa

Potrzebne składniki

  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 200 g migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa

Sposób wykonania

  • Brokuła myjemy i blanszujemy gotując we wrzątku koło 6-7 minut.
  • Dzielimy go na różyczki i układamy na półmisku.
  • Ser feta kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na brokule.
  • Migdały grubo siekamy i smażymy na oliwie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy mieszając i pilnując by nam się wszystko nie przypaliło.
  • Tak przygotowanym ,sosem polewamy brokuły z fetą i mamy gotową sałatkę.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sałatka brokułowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze