Kosą po patelni Przepisy Sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa

0

Sezon grillowy się zaczął, ale nie startujemy od mięs, tylko od dodatku do nich, czyli sałatka brokułowa. Wielką zaletą tej sałatki jest fakt, że następnego dnia wygląda i smakuje tak samo jak w dniu jej przyrządzenia, choć prawie nie ma takiej możliwości ,by można było się o tym przekonać, ponieważ pierwsza znika ze stołu. Podając na stół, jednocześnie trzeba pilnować ,by goście nie wyjadali migdałów z sałatki (co nie jest łatwym zadaniem). Szalenie prosty, ale bardzo smaczny sposób na podanie brokułów. Mało składników, 15 minut pracy, a efekt super. Przepis i wykonanie Kasi - dziękuję kochana.

Sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa

Czas przygotowania 5 minut/y

Czas gotowania 10 minut/y

Czas całkowity 15 minut/y

Wielkość porcji 3-4 osoby

Składniki

  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 200 g migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa

Sposób przygotowania

  1. Brokuła myjemy i blanszujemy gotując we wrzątku koło 6-7 minut.
  2. Dzielimy go na różyczki i układamy na półmisku.
  3. Ser feta kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na brokule.
  4. Migdały grubo siekamy i smażymy na oliwie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy mieszając i pilnując by nam się wszystko nie przypaliło.
  5. Tak przygotowanym ,sosem polewamy brokuły z fetą i mamy gotową sałatkę.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/salatka-brokulowa/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Przepisy

Zobacz też

Salceson ze świeżych grzybów leśnych

Dobra powiedzmy sobie to jasno na słowo salceson reaguję z niechęcią wielką, jednak salces…