Kosą po patelni Przepisy Sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa

2 min. czytania
0
0
Sezon grillowy się zaczął, ale nie startujemy od mięs, tylko od dodatku do nich, czyli sałatka brokułowa. Wielką zaletą tej sałatki jest fakt, że następnego dnia wygląda i smakuje tak samo jak w dniu jej przyrządzenia, choć prawie nie ma takiej możliwości ,by można było się o tym przekonać, ponieważ pierwsza znika ze stołu. Podając na stół, jednocześnie trzeba pilnować ,by goście nie wyjadali migdałów z sałatki (co nie jest łatwym zadaniem). Szalenie prosty, ale bardzo smaczny sposób na podanie brokułów. Mało składników, 15 minut pracy, a efekt super. Przepis i wykonanie Kasi - dziękuję kochana.
Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 15 min.
Przepis na:

Sałatka brokułowa

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 200 g migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa

Sposób wykonania:

  • Brokuła myjemy i blanszujemy gotując we wrzątku koło 6-7 minut.
  • Dzielimy go na różyczki i układamy na półmisku.
  • Ser feta kroimy w kostkę i rozkładamy równomiernie na brokule.
  • Migdały grubo siekamy i smażymy na oliwie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy mieszając i pilnując by nam się wszystko nie przypaliło.
  • Tak przygotowanym ,sosem polewamy brokuły z fetą i mamy gotową sałatkę.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Stop złodziejom! - Przepisy nie sa objęte prawami autorskimi, jednak już ich opis i opis sposobu wykonania - tak. Kopijąc zdjęcie lub tekst z tej strony i zamieszczająć go u siebie na stronie, profilu lub grupie na Facebook, lub jakimkolwiek innym publicznym miejscu, bez mojej zgody - zwyczajnie kradniesz. Wkładam w publikację przpisów i postów dużo pracy i jeśli chcesz sie podzielić tą treścią z innymi - to udostępnij tę stronę. Nie bądź złodziejem i nie kopiuj.

Zobacz też

Karpatka – ciasto z kremem budyniowym

Karpatka to klasyka gatunku wśród ciast. Piękne pofalowane placki przełożone kremem i posy…