Roladki z cukinii

2

Szybka i fajna przystawka na grill - idealna do mięs. Podana na półmisku w towarzystwie sałaty papryki i pomidora które będą stanowić też dobrą przegryzkę, komponuje sie idealnie. Można całość posypać jeszcze pestkami słonecznika. Lekkie letnie danie.

Roladki z cukinii

Wielkość porcji 4-5 osób

Czas przygotowania 20 minut/y
Czas gotowania 10 minut/y
Czas całkowity 30 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 1 cukinia zielona
  • 40 dkg gęstego twarożku śmietankowego
  • 6-8 listków bazylii
  • 8 połówek pomidorów suszonych z zalewy
  • sól, pieprz, olej

Sposób wykonania:

  1. Umyte cukinie kroimy w paski obieraczką do warzyw.
  2. Krótko smażymy na oleju z dwóch stron na patelni grillowej. Osączamy na ręczniku papierowym i studzimy.
  3. Twarożek przekładamy do miski, drobno siekamy bazylię i pomidory i wszystko wkładamy do twarożku.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
  5. Plastry cukinii smarujemy twarożkiem i zwijamy w roladki twarożkiem do środka.