Roladki z cukinii

1 min. czytania
1
3
Szybka i fajna przystawka na grill - idealna do mięs. Podana na półmisku w towarzystwie sałaty papryki i pomidora które będą stanowić też dobrą przegryzkę, komponuje sie idealnie. Można całość posypać jeszcze pestkami słonecznika. Lekkie letnie danie.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas całkowity: 30 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1 cukinia zielona
  • 40 dkg gęstego twarożku śmietankowego
  • 6-8 listków bazylii
  • 8 połówek pomidorów suszonych z zalewy
  • sól (pieprz, olej)

Sposób wykonania:

  • Umyte cukinie kroimy w paski obieraczką do warzyw.
  • Krótko smażymy na oleju z dwóch stron na patelni grillowej. Osączamy na ręczniku papierowym i studzimy.
  • Twarożek przekładamy do miski, drobno siekamy bazylię i pomidory i wszystko wkładamy do twarożku.
  • Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
  • Plastry cukinii smarujemy twarożkiem i zwijamy w roladki twarożkiem do środka.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pilaw turecki z kurczakiem

Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…