w , , , ,

Rolada z indyka z pieczarkami i papryką

Rolada z indyka z pysznym paprykowo-pieczarkowym nadzieniem dobra na ciepło na obiad a jak zostanie to i w formie wędliny. Aromatyczne delikatne mięso. Pięknie prezentuje się na talerzu.
Przygotowanie: 40 min.
Gotowanie: 1 godz.
Łącznie: 1 godz. 40 min.
Ilość porcji – 6 osób
Drukuj przepis
Jak wykonać przepis na – Rolada z indyka z pieczarkami i papryką
Składniki:
  • 800 g piersi indyka
  • 8 pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałązki estragonu
  • 1 jajko
  • Vegeta (sól, pieprz,czosnek granulowany)
  • masło klarowane
Sposób wykonania:
  • Filet przekrawamy na pół, nie do końca żeby wyszedł po rozłożeniu płat.
  • Lekko przez folię rozbijamy.
  • Posypujemy solą, pieprzem, Vegetą i czosnkiem granulowanym i odstawiamy na pół godziny.
  • Umyte i oczyszczone pieczarki, cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
  • Na rozgrzane masło wkładamy cebulę lekko podsmażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pieczarki i paprykę i podsmażamy.
  • Przekładamy do miski i studzimy.
  • Dodajemy estragon i pietruszkę drobno posiekane i jajko. Całość mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Masę wykładamy równo rozsmarowując na mięsie. Zwijamy roladę i spinamy wykałaczkami dość ciasno.
  • Smarujemy masłem żaroodporne naczynie wkładamy mięso i również je smarujemy masłem.
  • Wkładamy do piekarnika na godzinę w 200 stopniach.
  • Po upieczeniu pozwalamy 5-10 minut odpocząć mięsu i kroimy na plastry.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Rolada z indyka z pieczarkami i papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze