Rolada z indyka z pieczarkami i papryką

4 min. czytania
0
0
Rolada z indyka z pysznym paprykowo-pieczarkowym nadzieniem dobra na ciepło na obiad a jak zostanie to i w formie wędliny. Aromatyczne delikatne mięso. Pięknie prezentuje się na talerzu.
Przygotowanie: 40 min.
Gotowanie: 1 godz.
Łącznie: 1 godz. 40 min.
Ilość porcji – 6 osób
Jak wykonać przepis na – Rolada z indyka z pieczarkami i papryką
Składniki:
  • 800 g piersi indyka
  • 8 pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałązki estragonu
  • 1 jajko
  • Vegeta (sól, pieprz,czosnek granulowany)
  • masło klarowane
Sposób wykonania:
  • Filet przekrawamy na pół, nie do końca żeby wyszedł po rozłożeniu płat.
  • Lekko przez folię rozbijamy.
  • Posypujemy solą, pieprzem, Vegetą i czosnkiem granulowanym i odstawiamy na pół godziny.
  • Umyte i oczyszczone pieczarki, cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
  • Na rozgrzane masło wkładamy cebulę lekko podsmażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pieczarki i paprykę i podsmażamy.
  • Przekładamy do miski i studzimy.
  • Dodajemy estragon i pietruszkę drobno posiekane i jajko. Całość mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Masę wykładamy równo rozsmarowując na mięsie. Zwijamy roladę i spinamy wykałaczkami dość ciasno.
  • Smarujemy masłem żaroodporne naczynie wkładamy mięso i również je smarujemy masłem.
  • Wkładamy do piekarnika na godzinę w 200 stopniach.
  • Po upieczeniu pozwalamy 5-10 minut odpocząć mięsu i kroimy na plastry.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Rolada z indyka z pieczarkami i papryką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).