w , ,

Rolada szpinakowo-łososiowa



Kolejna efektowna rolada tym razem na bazie szpinaku i łososia. Chrzan zaostrza potrawę sprawiając, że jest bardziej wyrazista. Doskonale prezentuje się na stole i jest pyszna. Przepis: Urszula Medyńska - serdecznie dziękuję.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Rolada szpinakowo-łososiowa

Potrzebne składniki

  • 450 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego
  • 200 g łososia wędzonego
  • 4 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • 2 serki Almette chrzanowe
  • 1 łyżka chrzanu śmietankowego

Sposób wykonania

  • Szpinak na patelni odparować, wcisnąć czosnek, wymieszać, doprawić solą i przestudzić.
  • Do przestudzonego dodać 4 żółtka i zblendować na masę.
  • Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie mieszając do szpinaku.
  • Na prostokątną blaszkę kładziemy papier do pieczenia i rozsmarowujemy masę szpinakową, Pieczemy 15-20 min. w temperaturze 180 stopni.
  • Na stolnicy kładziemy folię aluminiową na to spożywczą i wykładamy upieczony szpinak
  • Po przestudzeniu nakładamy serek, jak ktoś lubi ostrzejszy to dodatkowo wymieszany z łyżką chrzanu i ma wierzchu kładziemy plasterki łososia.
  • Zwijamy w roladę owijamy folią spożywczą i aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki.
  • Następnie rozwijamy folie i kroimy na plastry.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Rolada szpinakowo-łososiowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze