Placki z dyni i twarogu na słodko

4 min. czytania
0
1
Pyszne smakujące jak sernik placki z dyni z twarogiem na słodko. Rodzynki, wanilia, skórka pomarańczowa i słodka dynia robią swoje. Placuszki znikają w oka mgnieniu, tak więc radzę zrobić więcej niż podane w przepisie. Polane śmietaną są genialne. Pomysł na słodki obiadek, który zje nawet niejadek.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 20 min.
Jak wykonać przepis na – Placki z dyni i twarogu na słodko
Składniki:
  • 250 g dyni
  • 250 g twarogu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka masła
  • 30 g rodzynek
  • 5 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej
  • śmietana do polania
  • olej do smażenia
Sposób wykonania:
  • W misce rozgniatamy widelcem twaróg, dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy, imbir, cynamon, rodzynki i skórkę pomarańczową.
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy dodajemy startą na grubych oczkach dynię i mieszamy.
  • Następnie ubijamy z białek na sztywno pianę i dodajemy razem z mąką, lekko mieszamy.
  • Rozgrzewamy patelnię wlewamy olej i smażymy placuszki na zloty kolor z obu stron.
  • Podajemy ciepłe ze śmietaną.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Placki z dyni i twarogu na słodko wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 42
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
    48
    Udostępnienia
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).