Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Pieczeń ze schabu nadziewana czosnkiem

Kosą po patelni 3 kwietnia 2019
Schab z czosnkiem
Było zdrowo to wracamy do treściwych dań i solidnej porcji mięsa – pieczeń ze schabu nadziewana czosnkiem, to prawdziwa uczta dla mięsożerców. Solidnie upieczone mięso, delikatne, miękkie i soczyste jak odpowiednio o nie zadbacie. Pełne aromatu no i czosnku. Radze spożywać wspólnie bo całe mięciutkie ząbki po rozgryzieniu w ustach oddają wiele ze swoich aromatów. Po obiedzie konieczne zbiorowe mycie ząbków. Ale smak tego warty. Smaczne również na zimno, np. do kanapek jako wędlina. Częstujcie się.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 1 godz. 50 min.
Łącznie: 2 godz. 10 min.
Ilość porcji 6 osób
Kalorii na 100g 250
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Pieczeń ze schabu nadziewana czosnkiem

Potrzebne składniki

  • 1,5 kg schabu bez kości (w jednym, sporym, zwartym, kawałku)
  • 3 łyżki oleju
  • 1 głowka czosnku (spora)
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1/3 łyżeczki chilli
  • 1 łyżeczka szałwii
  • 1 płaska łyżka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

Sposób wykonania

  • Z oleju i przypraw oraz soli robimy papkę. Nacieramy nią wcześniej umyte i oczyszczone mięso. Zostawiamy przykryte w misce, na noc w lodówce.
  • Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i długim cienkim ostrym nożem robimy nacięcia do środka. Wkładamy w każde z nich obraną połówkę ząbka czosnku.
  • Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i wstawiamy przykryte naczynie z mięsem do środka, na 60 min.
  • Po godzinie zdejmujemy pokrywkę, mięso polewamy płynem z dna i pieczemy dalej przez 40 min. co jakiś czas podlewając powstałym sosem.
  • Podajemy pokrojone w plastry z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń ze schabu nadziewana czosnkiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX
Schab z czosnkiem

Tagi czosnek, marynowana, nadziewana, olej, pieczeń, przyprawy, schab, wędlina
Kosą po patelni 3 kwietnia 2019
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Risotto z brokułami Risotto z brokułami
Następny wpis Świąteczne przygotowania - czy umyłeś okna dla Jezusa? Świąteczne przygotowania – czy umyłeś okna dla Jezusa?
1 komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Myśli Potarganej
Myśli Potarganej
3 maja 2019 10:22

Schab upiec, aby nie był suchy, nie jest łatwo. Ten udaje się znakomicie

0
Odpowiedz

Chleb pszenny z mąki pełnoziarnistej – szybki, prosty i tani

Jak powiększyć przestrzeń w małej sypialni?

Smażone boczniaki w Bieszczadach czyli uważność w jedzeniu z Agnieszką Rutkowską

Udka kurczaka po francusku – szybki i prosty obiad

Tradycyjne naleśniki – jak zrobić cienkie i z niską zawartością tłuszczu

Serniczki na zimno w pucharkach z pianką truskawkową

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?