w , ,

Omlet z pieczarkami i pomidorem

Nie ma jak fajnie i syto zacząć dzień, a idealnie w tym pomaga gorący omlet z pieczarkami i pomidorem. Takie śniadanko nastraja pozytywnie na cały dzień i daje pełno energii. Jak dodamy na talerz jeszcze coś zielonego, to będzie wręcz bosko. To naprawdę kompletny i pyszny posiłek. Uwielbiam połączenie grzybów, jajek i pomidora. Taka trochę bardziej ścięta jajecznica z grzybami. Spokojnie, jeśli macie, możecie użyć dowolne inne grzyby, wtedy smak będzie pełniejszy, a danie bardziej aromatyczne.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Jak wykonać przepis na – Omlet z pieczarkami i pomidorem

Potrzebne składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • kawałek pora
  • 1 mały pomidor
  • 4-5 pieczarek
  • sól (pieprz)
  • tymianek
  • masło do smażenia

Sposób wykonania

  • Jajka roztrzepujemy dobrze napowietrzając z dodatkiem mleka, soli i pieprzu.
  • Pieczarki kroimy w małe kawałki, pora siekamy drobno a pomidora kroimy na małe kawałki.
  • Pora podsmażamy na maśle z dodatkiem gałązki tymianku.
  • Dorzucamy pieczarki smażymy do zredukowania płynu, co jakiś czas mieszając.
  • Wyjmujemy tymianek, wlewamy jajka na patelnię i rozprowadzamy równomiernie pieczarki. Układamy na całość też kawałki pomidora.
  • Smażymy na dużym ogniu przez chwilę, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką.
  • Smażymy do zrumienienia się spodu i ścięcia jajek na wierzchu.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Omlet z pieczarkami i pomidorem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze