Potrzebne składniki
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- kawałek pora
- 1 mały pomidor
- 4-5 pieczarek
- sól (pieprz)
- tymianek
- masło do smażenia
Sposób wykonania
- Jajka roztrzepujemy dobrze napowietrzając z dodatkiem mleka, soli i pieprzu.
- Pieczarki kroimy w małe kawałki, pora siekamy drobno a pomidora kroimy na małe kawałki.
- Pora podsmażamy na maśle z dodatkiem gałązki tymianku.
- Dorzucamy pieczarki smażymy do zredukowania płynu, co jakiś czas mieszając.
- Wyjmujemy tymianek, wlewamy jajka na patelnię i rozprowadzamy równomiernie pieczarki. Układamy na całość też kawałki pomidora.
- Smażymy na dużym ogniu przez chwilę, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką.
- Smażymy do zrumienienia się spodu i ścięcia jajek na wierzchu.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Omlet z pieczarkami i pomidorem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.