Kosą po patelni Przepisy Grzyby Omlet z pieczarkami i pomidorem

Omlet z pieczarkami i pomidorem

4 min. czytania
1
1
Nie ma jak fajnie i syto zacząć dzień, a idealnie w tym pomaga gorący omlet z pieczarkami i pomidorem. Takie śniadanko nastraja pozytywnie na cały dzień i daje pełno energii. Jak dodamy na talerz jeszcze coś zielonego, to będzie wręcz bosko. To naprawdę kompletny i pyszny posiłek. Uwielbiam połączenie grzybów, jajek i pomidora. Taka trochę bardziej ścięta jajecznica z grzybami. Spokojnie, jeśli macie, możecie użyć dowolne inne grzyby, wtedy smak będzie pełniejszy, a danie bardziej aromatyczne.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 10 min.
Jak wykonać przepis na – Omlet z pieczarkami i pomidorem
Składniki:
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • kawałek pora
  • 1 mały pomidor
  • 4-5 pieczarek
  • sól (pieprz)
  • tymianek
  • masło do smażenia
Sposób wykonania:
  • Jajka roztrzepujemy dobrze napowietrzając z dodatkiem mleka, soli i pieprzu.
  • Pieczarki kroimy w małe kawałki, pora siekamy drobno a pomidora kroimy na małe kawałki.
  • Pora podsmażamy na maśle z dodatkiem gałązki tymianku.
  • Dorzucamy pieczarki smażymy do zredukowania płynu, co jakiś czas mieszając.
  • Wyjmujemy tymianek, wlewamy jajka na patelnię i rozprowadzamy równomiernie pieczarki. Układamy na całość też kawałki pomidora.
  • Smażymy na dużym ogniu przez chwilę, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką.
  • Smażymy do zrumienienia się spodu i ścięcia jajek na wierzchu.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Omlet z pieczarkami i pomidorem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 59
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
    63
    Udostępnienia

1
Napisz coś od Siebie

avatar

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite