Potrzebne składniki
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 2 łytżki gęstej śmietany
- 1/5 kostki margaryny do pieczenia
- szczypta soli
- trochę cukru.
- masa marcepanowa
- dżem (raczej kwaśny np. porzeczki lub pigwa)
Sposób wykonania
- Z mąki, jajka, śmietany, margaryny i cukru wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części.
- Każdy pieczemy oddzielnie po 15-20 min.180 stopni.
- Następnie układamy placek smarujemy dżemem i przykrywamy drugim plackiem.
- Układamy masę marcepanową na cieście.
- Dekorujemy wg. uznania i odstawiamy najlepiej na 1 dzień.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Mazurek marcepanowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.