Potrzebne składniki
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 1/5 kostki palmy z murzynkiem
- szczypta soli
- trochę cukru.
Sposób wykonania
- Wyrabiamy ciasto i dzielimy na trzy placki
- Każdy pieczemy oddzielnie po 15 min.180 stopni.
- Następnie układamy placek smarujemy powidłami śliwkowymi
- Na to drugi placek i też powidła śliwkowe
- Następnie trzeci placek i na wierzchu masa kajmakowa
- Dekorujemy i odstawiamy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Mazurek kajmakowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Przepis podesłany przez Rodziców – dzięki.
Jadłam ale jeszcze nie piekłam.
Dzisiaj zjadem dopiero ostatni kawałek po kilku dniach był najlepszy.