w , , ,

Mazurek kajmakowy



Tak na ostatnią chwilę, może jeszcze ktoś zdąży zrobić – pyszny i słodki i jak widać bardzo efektowny mazurek kajmakowy. Wesołych Świąt.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 1 godz.
Jak wykonać przepis na - Mazurek kajmakowy

Potrzebne składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1/5 kostki palmy z murzynkiem
  • szczypta soli
  • trochę cukru.

Sposób wykonania

  • Wyrabiamy ciasto i dzielimy na trzy placki
  • Każdy pieczemy oddzielnie po 15 min.180 stopni.
  • Następnie układamy placek smarujemy powidłami śliwkowymi
  • Na to drugi placek i też powidła śliwkowe
  • Następnie trzeci placek i na wierzchu masa kajmakowa
  • Dekorujemy i odstawiamy.
Najlepszy jest na drugi dzień – ciasto musi zmięknąć.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Mazurek kajmakowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.


Przepis podesłany przez Rodziców – dzięki.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Krystyna Krejner

Jadłam ale jeszcze nie piekłam.

Karol Kosiński

Dzisiaj zjadem dopiero ostatni kawałek po kilku dniach był najlepszy.