Potrzebne składniki
- podwójna pierś kurczaka
- makaron ilość wg uznania
- 40 g pieczarek
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 1 mała cebula
- 1 papryka czerwona
- 2 ząbki czosnku
- sól ziołowa (słodka papryka, kolendra, chilli)
- kilka kropel sosu tabasco jak ktoś lubi ostre
- olej do smażenia
Sposób wykonania
- Smażymy na łyżce oleju pokrojonego w kostkę kurczaka z dodatkiem sprasowanego czosnku i cebuli pokrojonej w piórka,
- Dodajemy pokrojone pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę,
- Dusimy 15-20 minut i w tym czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu.
- Do mięsa dodajemy przyprawy
- Dodajemy puszkę fasoli odsączonej z sosu i dusimy 5 minut,
- Dodajemy makaron i całość mieszamy.
- Dusimy kolejne 5 minut, a potem na 5-10 minut zdejmujemy pokrywkę mieszamy i gotowe.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Makaron z kurczakiem po meksykańsku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!